Connect with us

Sztori

Fontos változás a családi pótléknál: mindenkit érint, aki kapja a juttatást

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások a jogosultak bankszámlájára, postai kézbesítés esetén pedig lakcímükre. Így viszont karácsony után legközelebb csak február elsején jön majd pénz a családoknak.

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások – tudatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára csütörtökön a Facebookon.

A decemberi családtámogatási ellátások – az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően – idén is karácsony előtt megérkeznek a jogosultak bankszámlájára, postai kézbesítés esetén pedig lakcímükre – írta Hornung Ágnes.

Az előrehozott utalással érintett családtámogatási ellátások közé tartozik a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet). Bankszámlára december 22-én, lakcímre pedig december 22-én vagy 23-án érkezik meg a pénz. Az ellátások kifizetése legkésőbb december 23-ig megtörténik – közölte az államtitkár, hozzátéve: a családtámogatási ellátások előrehozott utalása körülbelül 1 millió 180 ezer családot érint.

2023-ban az első családi pótlék utalás februárban lesz, úgyhogy a családoknak érdemes gondolni a januárra is, amikor nem utalják a juttatást – hiszen az már karácsony előtt megjött.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top