Connect with us

Sztori

Feketébe borult az ország! Elhunyt a magyarok egyik kedvenc színésznője

Tragikus hírt kaptunk.

68 éves korában elhunyt sokak kedvenc szinkronhangja, Andresz Kati, aki többek között olyan hírességeknek kölcsönözte a hangját, mint Romy Schneider és Susan Sarandon. – közölte a színház.online.

A színésznő és szinkronszínésznő halálának okát egyelőre nem közölték, de rengetegen gyászolják őt.

Elhunyt Andresz Kati

Andresz Kati számos ismert karakternek kölcsönözte a hangját. Többek között Goldie Hawnnak a Vasmacska kölykeiben, Susan Sarandonnak, Diane Keatonnak, Romy Schneidernek vagy éppen az intrikus Fatimának az Esmeraldában, de ő volt az Ifjú Sheldon nagymamája is. Sokan pedig a Szulejmán sorozat Afife asszonyának hangjaként emlékezhetnek rá.

„Mindannyian, akik a mozit, a tévét folyamatosan nyomon követjük, tudjuk, régebben méltán világhírű volt a magyar szinkron. Manapság, a piacgazdaság korában, már más idők járnak, de azért e nehezebb körülmények közepette is van még presztízse a szakmának. Kati színpadi szerepei, irodalmi estjei mellett, amikben magam is láttam, évtizedek óta egyik ikonja a magyar szinkronnak.

Kölcsönözte különleges orgánumát már, többek közt, Romy Schneidernek, Susan Sarandonnak, és például a közkedvelt Szulejmán sorozatban a mindenki által tisztelt Afife asszony hangja is volt. Általa a török színésznő csodásan szólalt meg magyarul, de eddig semmilyen elismerésben nem részesült. Ő nem panaszkodott, csendben, szerényen tette a dolgát, és vitte családját is a hátán” – idézte egy művészeti blog visszaemlékezését a lap.

Végtelenül szomorú hírt kaptunk: Andresz Kati a mai napon elhunyt”

– írja a magyar szinkronélettel foglalkozó Szinkronjunkie a közösségi oldalán.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top