Connect with us

Sztori

Erről jobb ha tudsz!Már csak 1 liter tejet és 1 kiló krumplit vehetünk ezekben a szupermarketben

Az Aldi új korlátozásokkal reagált a jelenlegi helyzetre.

A szupermarket tájékoztató táblát tett ki az üzleteiben az ársapkás termékeket érintő korlátozásokkal kapcsolatban.

Semmit nem ér az árstop?

Hiába függesztette ki az Aldi, hogy miből és mennyit lehet vásárolni, hiszen egyre jobban fogynak azok a termékek, amelyeknek az ára már egy ideje változatlan. Ennek hatására az üzletlánc újabb korlátozásokat vezetett be, amely alapján mindössze 1 liter tejet és 1 kiló krumplit vehetünk egyszerre.

A kormány korábban bejelentette, hogy április 30-ig meghosszabbítja az élelmiszerárstopot. Az Agrárminisztérium közleménye szerint a háború, valamint a brüsszeli döntések következtében kialakult szankciós infláció miatt hosszabbították az árstopot 2023. április végéig.

Nagy István agrárminiszter úgy fogalmazott, hogy az ársapkák működnek, ugyanis a statisztikákból jól látszik, hogy az emberek azokból a termékekből vesznek többet, amikhez olcsóbban tudnak hozzájutni.

Így reagált az Aldi az új helyzetre

Az Aldi új korlátozásokat vezetett be, ugyanis az ársapkás termékekből már csak 1-1 darabot vagy kilót vásárolhatunk egyszerre. Közleményben jelentették be, hogy ennek köszönhetően folyamatosan biztosítani tudják az áruellátást.

Az üzletláncban egy vásárlás alkalmával mindössze egy kiló krumplit vehetünk – fotó: pexels.com

Az Aldiban innentől az alábbi mennyiségeket tehetjük a kosárba az ársapkás termékekből:

– olaj 1 liter

– burgonya 1 kg vagy 1 csomag

– kristálycukor 1 kg

– tojás 1 tálca vagy 1 doboz

– farhát 1 tálca

– tej 1 liter

– sertéscomb 1 tálca vagy 1 csomag

– csirkemell 1 tálca vagy 1 csomag

Már csak az a kérdés, melyik családban elég egy kiló krumpli vagy egy liter tej egy egész hétvégére például. Mindez nem akadályozza meg, hogy egyes termékek eltűnjön az üzletek polcairól. Sok esetben tojást már egyáltalán nem lehet kapni, de több boltban problémás a kristálycukor, valamint a liszt beszerezése. Mind vidéken, mind a fővárosban problémát okoz tehát alapélelmiszereket beszerezni.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top