Connect with us

Sztori

Éhségsztrájkba kezd Bakács Tibor a Parlament előtt a végrehajtók miatt

Addig nem fog sem enni, sem inni, amíg nem változtatják meg a végrehajtási törvényt. Arra is fel van készülve, ha a rendőrök közbelépnek.

Éhségsztrájkba kezd a Parlament előtt Bakács Tibor, amíg nem változtatják meg a végrehajtási törvényt. Az újságíró, kritikus szerint ugyanis elfogadhatatlan a végrehajtók mohósága és erkölcstelensége.

„Korábban Schadl György végrehajtó irodája 3 buszjegy miatt levett hatszázezer forinttal, vagyis a börtönben ülő bűnöző még akkor is gyarapodott, amikor már az ügyészség is azt gondolta, hogy ez nem jogszerű” – írta a Facebook-oldalán Bakács. Akkor több embert is megkeresett, hogy szeretné ezt megtámadni, de hamar kiderült, hogy a törvényt kéne megváltoztatni, ezt pedig magán személyként nem tudta elérni. Ebben akkor bele is nyugodott.

„De a sztori folytatódik.

Egy depóban 310 ezer forinttért dolgozom, ez annyira kevés, hogy általában piritóst eszem vajjal s parizerrel, hozzá ásványvizet iszom. Pár hónapja újra lecsapott rám a végrehajtás valamelyik pribékje, s megint levettek 200 ezerrel egy buszjegy miatt. Az iratból nem derül ki, mikor blicceltem, hány éve stb. Még ezt is befizettem, mert azt gondoltam, egyszer úgy is vége lesz. Hát nem. A mai fizetésemből megint levették az egy harmadát.”

Ezért Bakáts úgy döntött, hogy hétfőtől a Parlamenttel szemben éhségsztrájkba kezd.

„Nem fogok sem enni, sem inni, addig, amíg nem változtatják meg a bírósági végrehajtási törvényt, mert erkölcstelen, aránytalan, precedens nélküli a magyar jogtörténetben, ha nem, akkor meghalok, s mondom nektek boldogan, mert ez már nem élet, hanem lélekölő nyomorúság.”

Az RTL meg is kereste a kritikust, hogy komolyak-e a szándékai.

„Sokakkal tárgyaltam, de senkit sem érdekel a végrehajtás elképesztő mohósága és erkölcstelensége” – mondta Bakáts a csatornának. Arra is felkészült, hogy a rendőrök közbelépnek majd.

„Valószínűen majd erőszakoskodni fognak velem, esetleg pszichiátriai kezelés alá vetnek, ezt csak azért mondom, mert nagyon hamar beindul a megafon, hogy bebizonyítsa, hogy hülye vagyok, voltam, mindig is. Régi kádári trükk. Tolvajnak tolvaj vagyok, de nem hülye”

– írta a Facebook-oldalán.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top