Connect with us

Sztori

Brutális havazást hoz a Mikulás erre az országrészre, különösen veszélyes jelenségre hívták fel a figyelmet a meteorológusok

Ónos eső veszélye miatt a riasztást is kiadták.​

Az elmúlt napokban igazán hideg, téli időben volt részünk, sőt az ország több pontján is erős havazást tapasztalhattunk. A meteorológusok előrejelzése szerint ez a következő napokban sem fog változni, a havazás és hószállíngózás mellett pedig az ónos eső is nehezíti majd az autósok dolgát, de nézzük is a részleteket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés csak kevés helyen lehet. A hószállingózás, gyenge havazás napközben fokozatosan szűnik.

A DÉLI ÓRÁKTÓL DÉLNYUGAT FELŐL CSAPADÉKZÓNA ÉRKEZIK, AMELY ELSŐSORBAN HAZÁNK NYUGATI FELÉT ÉRINTHETI. A DÉL-DUNÁNTÚLON FŐKÉNT ESŐ VÁRHATÓ, MÁSHOL HAVAS ESŐ, MAJD EGYRE INKÁBB HAVAZÁS LESZ A JELLEMZŐ, DE KIEMELTEN AZ ÉSZAK-DUNÁNTÚLON, ILLETVE KISEBB ESÉLLYEL A FŐVÁROS TÉRSÉGÉBEN ÓNOS ESŐ IS ELŐFORDULHAT. A DÉLKELETI SZÉL HELYENKÉNT MEGÉLÉNKÜL.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul, késő este pedig mindössze -4, +3 fokot mérhetünk.

A nap első felében főként az északi országrészben, másutt kisebb területen lehet hószállingózás, gyenge havazás. A déli, kora délutáni órákig a főváros tágabb környékén, a Dunakanyarban és az Északi-középhegység területén jellemzően lepel-1 cm, néhol 2-3 cm friss, tapadó hó hullhat.

Napközben délnyugat felől csapadékzóna érkezik, amelyből az Észak-Dunántúlon nagyobb területen van esély ónos esőre, néhol akár tartósabb ónos csapadék is várható (átmeneti ónos eső kisebb eséllyel a főváros térségében is előfordulhat). A következő éjszaka a vegyes halmazállapotú csapadékot nyugat felől fokozatosan havazás váltja fel.

Az ónos eső veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala vármegyékre, így mindenki vigyázzon nagyon ha autózni készül ezeken a területeken.

Az előrejelzések szerint szerdán a Mikulás is stílszerűen a havazással együtt fog majd érkezni, a nap első felében ugyanis főként az északi országrészben, másutt kisebb területen lehet hószállingózás, gyenge havazás. A déli, kora délutáni órákig a főváros tágabb környékén, az Északi-középhegység területén és az Észak-Alföldön jellemzően lepel-1 cm, néhol 2-3 cm friss, tapadó hó hullhat majd december 6-án is.

Aki még ennél is részletesebben szeretne hallani várható időjárásunkról, tekintse meg az OMSZ videós előrejelzését is!

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top