Connect with us

Sztori

A Sparban már a párizsin is lopásgátló chip van

A Spar áruházakban a felvágottak csomagolópapírjába is chipet tesznek – hívta fel a figyelmet egyik olvasónk.

Ennek oka szerinte a bolti lopások megakadályozása. Azt is írta, hogy beszélt olyan eladóval, aki azt mondta neki, hogy a „bolti szarkák” már rájöttek, hogy a felvágottban is van lopásgátló, ezért ezeket a chipeket az üzletben letépik a csomagolásról és eldobják.

Olvasónk egy chipelt párizsiról általa készített fotót is mellékelt leveléhez.

OLVASÓI KÉP

A megkeresés alapján megkérdeztük a Spart, igaz-e, amit az olvasó írt, és érdeklődtünk, újdonság-e, hogy a párizsi csomagolására is chip kerül, valamint hogy változott-e a chipelt termékek köre mostanában. A válasz villámgyorsan érkezett, Maczelka Márk kommunikációs vezető azt írta, áruvédelmi szabályzatuk részletei nem nyilvánosak, így az ezzel kapcsolatos kérdésekre biztonsági okokból nem áll módjukban válaszolni.

Másik olvasónk cikkünk megjelenése után azt írta, hogy a Sparban már egy ideje bevezették a párizsi chipelését.

Arról is tettünk fel kérdéseket, milyen tapasztalataik vannak mostanában a bolti lopásokkal kapcsolatban, kértük, jellemezzék a helyzetet, illetve hogy érzékeltek-e változást. Válaszuk szerint

  • a jelenlegi nehezebb gazdasági helyzet az üzletekben elkövetett lopások és lopási kísérletek folyamatosan növekvő számában is megmutatkozik.
  • Ezek kapcsán egyre kevésbé beszélhetünk egyszerű élelmiszerlopásról.
  • A hangsúly áthelyeződött a szervezett, sorozatos, megrendelésre, továbbértékesítési célú eltulajdonításra.

Ez azt jelenti, hogy az üzleteikbe nem vásárlási szándékkal érkező személyek célzottan készítenek össze „csomagokat” és kísérlik meg azok eltulajdonítását. Az égetett szeszek, az édességek, de a vegyi áru termékek is a lopásérzékenyebb termékek kategóriájába sorolhatók.

Üzleteik hosszú ideje rendelkeznek fejlett vagyonvédelmi biztonsági kamerarendszerekkel. Az esetek túlnyomó többségében az elkövetőkről jó minőségű kamerafelvétel készül, amely a rendőrség munkáját nagyban támogatja a feljelentést követő nyomozás és eljárás ideje alatt – tették hozzá.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top