Connect with us

Sztori

Már biztos!Benkő Adrián holttestét találták meg

Benkő Adrián 2015. április 26-án tűnt el. A 24 éves fiatalember egy bulizós éjszaka után indult el otthonról, és azóta nem tért haza. A rendőrség most újra leporolta az eltűnési aktáját.

 

Édesanyja, Margit emlékei szerint Adrián csendes fiú volt, akit sok barát vett körül. Az eltűnése előtti hétvégén a JATE Klubban szórakozott, majd másnap délben elment találkozni valakivel, de nem árulta el, kivel találkozik. Az anya másnap jelentette be a rendőrségen a fiú eltűnését, de azóta sem tudják, hol lehet.

Nyolc év után is kérdés: Mi történt a szegedi fiúval?

Kilenc évvel az eltűnése után azonosították Benkő Adrián holtestét 

2024 októberében szörnyű hírt kapott a család: a fiatal férfi földi maradványait beazonosították egy DNS-teszt segítségével. Adriánt évekkel korábban temették el ismeretlenként Budapesten.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Borsnak elmondta, hogy ismeretlen holttestek megtalálásakor fényképeket készítenek az áldozat arcáról, testéről és ruházatáról, különös tekintettel az azonosítást segítő jegyekre, mint például tetoválások vagy műtéti hegek.

A holttestekről DNS-, ujj- és tenyérlenyomatot is vesznek, amely később egy adatbázis segítségével azonosítható. Benkő Adrián adataira egy 2023-ban létrehozott biometrikus adatbázisban bukkantak rá. Ezeket az adatbázisokat időnként újra átfésülik, így történhetett, hogy évekkel később történt meg az azonosítás.

Az eset kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárást folytatott, de bűncselekmény gyanúja nem merült fel Adrián halálával kapcsolatban.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top