Connect with us

Sztori

Rendkívüli bejelentés: kisiklott egy vonat a Keletiben, óriási a felfordulás

5-20 perces késésekkel közlekedhetnek egyes vonatok.

Műszaki hiba miatt a Keleti pályaudvaron 15-20 perces késésekkel közlekedhetnek egyes vonatok – közölte a Mávinform hétfő reggel.

Azt írták, hogy a hatvani vonalon az egri Agria, valamint a gyöngyösi Mátra InterRégiók Budapest és Hatvan között S80-as vonatként közlekednek. Az újszászi vonalon a szolnoki Z60-as vonatok Budapest és Sülysáp között S60-as vonatként közlekednek – írja az MTI.

Ma reggel újabb kisiklás történt, ismét a Keleti pályaudvaron, egy mozdonyt érintően

– ismertette a baleset részleteit Facebook-oldalán Vitézy Dávid. Hozzátette, úgy tudni, hogy személyi sérülés szerencsére nem történt.

Hétfő reggel közölte a Mávinform, hogy késésekre kell számítani a Keleti pályaudvaron. Később Vitézy Dávid közölte: információi szerint ismét kisiklott egy mozdony, ez okozza a késést. Hozzátette: nem tud személyi sérülésről.

A MÁV vezérigazgatója megerősítette a hírt, a Facebook-oldalán azt írta:

„Ma hajnalban, a Keleti pályaudvaron egy alacsony sebességgel haladó mozdony egy tengellyel kisiklott a pályáról. Szerelvényvonat volt, így utast nem szállított, sőt a közelében sem tartózkodott. Senki nem sérült meg, a mozdonyvezető kollégánk sem, aki észlelte a pályahibát és ennek megfelelően cselekedett”.

Hegyi Zsolt hozzátette: a baleset kapcsán érthetően jut eszébe mindenkinek az augusztusi, jóval súlyosabb siklásos baleset, amely szintén a Keleti pályaudvarnál történt. A két esetnek azonban műszaki értelemben nincs köze egymáshoz.

Az akkori balesetért felelős csavarokat azóta minden indokolt helyen átvizsgáltuk és az állapotuktól függetlenül, pusztán a koruk alapján cseréltük. A jelenlegi baleset okait alaposabb vizsgálatnak kell tisztáznia, de az már látszik, hogy más áll a hátterében: a képen látható csúcssín tört el” – írta a MÁV-vezér.

Hangsúlyozta: a MÁV kollégái megfeszített tempóban dolgoznak azért, hogy a forgalom mielőbb helyreállhasson a Keleti pályaudvarnál.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top