Connect with us

Sztori

20 órás leállást jelentett be a Telekom, mutatjuk, hogy mi minden nem fog működni közel egy napon át

A Magyar Telekom informatikai rendszereinek ütemezett karbantartása miatt jövő hét közepén több felület és szolgáltatás elérhetetlen lesz az ügyfeleknek. A vállalat figyelmezteti ügyfeleit: a telefonos ügyfélszolgálat korlátozott funkciókkal áll rendelkezésre és a várakozási idő is az átlagosnál hosszabb lehet. A személyes ügyintézés lehetősége közben a nemzeti ünnep miatt szünetel.

A Telekom alkalmazás, a Telekom fiók, a telekom.hu és az üzleti önkiszolgáló portál egyáltalán nem lesz elérhető, a 1414-es lakossági és a 1400-ás üzleti telefonos ügyfélszolgálat pedig csak korlátozott funkciókkal áll majd rendelkezésre október 22-én kedden 22 órától várhatóan 2024. október 23-án szerdán 18 óráig – közölte a Magyar Telekom. A vállalat hangsúlyozza: a telefonos ügyfélszolgálaton nemcsak kevesebb dolgot lehet majd intézni, hanem a várakozási idő is az átlagosnál hosszabb lehet.

  • Számlabefizetés, számlainformációk elérése nem lesz lehetséges (a számlák az érintett időszakban kizárólag eseti banki átutalással, valamint készpénzátutalási megbízással rendezhetők).
  • Az előfizetésekhez kapcsolódó adatmódosítás, díjcsomag módosítás nem lesz lehetséges.
  • Az előfizetéshez tartozó SIM-kártyák (Fő és MultiSIM) aktiválása, cseréje fizikai SIM és eSIM esetén sem lesz elérhető. Ezzel kapcsolatban a Telekom külön felhívja ügyfelei figyelmét, hogy az eSIM QR-kódja egyszer használható fel, így a karbantartás ideje alatt senki ne olvassa be a QR-kódot mert az aktiválás nem lesz sikeres, a kódot viszont később nem lehet majd használni.
  • Nem lehet majd a mobilos előfizetés mellé Max és Netflix szolgáltatásokat regisztrálni, azokat módosítani és lemondani sem. (Maguk a szolgáltatások működni fognak, tehát lehet majd velük sorozatozni, filmezni.)

A Domino feltöltőkártyás ügyfelek figyelmét arra hívja fel a Telekom, hogy a cég saját felületein nem lehet majd egyenlegfeltöltést végezni. A partnereknél (benzinkút, posta, bank stb.) változatlanul rendelkezésre áll majd ez a lehetőség. Nagyon fontos, hogy akinek az éves adategyeztetése az érintett időszakban jár le, az még kedd este előtt vigye végig a folyamatot.

A mobilvásárlási (autópályamatrica, parkolás, lottó stb.) szintén a megszokott módon működnek majd, azonban a havi díjas ügyfelek a mobilvásárlási egyenlegüket nem tudják feltölteni a leállás alatt.Akinek a karbantartás ideje alatt fogyna el a külföldi mobilnetes kerete, a megszokott kódok SMS-ben elküldésével juthat további adatkerethez. A legnépszerűbb netbővítők SMS kódjait előzetesen, valamint a leállás alatt folyamatosan kommunikálja majd előfizetői felé a vállalat online felületein.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top