Connect with us

Sztori

Fontos bejelentés a családi pótlékról: Ne késlekedj, szeptember végéig beadandó!

A családi pótlék rendszere számos szülő számára fontos támogatási forma.

Kevesen tudják, hogy nemcsak a tanköteles gyermekek, hanem a felsőoktatásban tanulók után is igényelhető.

A szülők a családban élő, tanköteles gyermek után magasabb összegű támogatásra lehetnek jogosultak, ha a felsőfokú intézményben tanuló gyermek hallgatói jogviszonyát igazolják.

A családi pótlék alapesetben a tankötelezettség ideje alatt jár, de a felsőoktatásban részt vevő diákok esetében a támogatás közvetlenül nem elérhető.

Amennyiben a családban van kisebb gyermek, a támogatás mértéke emelkedhet, amennyiben a megfelelő dokumentumokat benyújtják.

Az igénylést szeptember végéig kell elvégezni, a jogosultságok és a támogatás nagysága a család helyzetétől függően változik.

A szükséges dokumentumok benyújtása után az érintett családok két hónapra visszamenőleg is megkapják a különbözetet. Ez azt jelenti, hogy a magasabb összegű támogatást már az igénylés előtti időszakra is folyósítják.

A családi pótlék összege 2008 óta változatlan, és alapesetben, egy gyermek után 12 200 forint jár havonta. Ha a gyermeket a szülő egyedül neveli, akkor 13 700 forint érkezik havonta. Két vagy több gyermek nevelésekor 13 300, egyedülálló szülőknek pedig 14 800 forint jár gyermekenként.

Amennyiben van egy főiskolás vagy egyetemista is a családban, a tanköteles korú gyermek(ek) után járó pótlék összege havi 1100-1600 forinttal is növekedhet.

A tanulság, hogy a családi pótlék ismerete és kihasználása segíthet a családok anyagi helyzetének javításában, különösen, ha több gyermek neveléséről van szó.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top