Connect with us

Sztori

BRÉKING!!!Ötös fokozatúnál erősebb földrengés volt hétfőn délután Romániában

Ötös fokozatúnál erősebb földrengés volt hétfőn délután Romániában – Székelyföldön is érződött-

Románia több régiójában, Bukarestben is észlelték a földmozgást. Olvasóink jelzése szerint Sepsiszentgyörgyön és Brassóban is érezték. 

Sepsiszentgyörgyi olvasónk a Maszolnak elmondta, egy tömbház harmadik emeletén lakik, először azt hitte megszédült, de aztán látta, hogy mozog a csillár. Attól tartott, hogy lesznek utórengések, de csak egy mozgás volt. Egy másik olvasónk Székelyudvarhelyen, a nyolcadik emeleti lakásában is érezte.

A földrengést Románián kívül a Moldovai Köztársaságban, Bulgáriában és Ukrajnában is érezték.

Az Országos Földfizikai Intézet (INFP) első adatai szerint a rengés a Richter-skála szerinti 5,2es erősségű volt. A fővárosban a rengést vízszintes elmozdulásként érezték.

Szeptember 16-án 17:40 órakor jelentős, M (EWS) 5,5 erősségű földrengés történt a Vrancea szeizmikus zónában. A földrengés 140 kilométeres mélységben következett be.

A rengés a következő települések közelében történt: Sepsiszentgyörgytől 52 km-re délkeletre, Brassótól 54 km-re keletre, Buzău-tól 62 km-re északnyugatra, Focșani-tól 70 km-re északnyugatra, Ploieşti-től 72 km-re északnyugatra, Târgoviște-től 97 km-re északkeletre.

Mint megírtukszombaton délután enyhe, 3,3-as erősségű földrengés volt Buzău megyében, Vrancea szeizmikus térségben.

 

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top