Connect with us

Sztori

Zelenszkij bejelentette: bekövetkezett a tragédia Ukrajnában

Oroszország egy hét leforgása alatt mintegy harminc darab különböző típusú rakétát, több mint nyolcszáz irányított légibombát és csaknem háromszáz csapásmérő drónt vetett be Ukrajna ellen – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap a Facebookon.

Az államfő helyszíni fotókból összeállított videofelvételt is közzétett a csapások következményeiről. „Ukrajnának erős támogatásra van szüksége partnereitől emberéletek megmentése érdekében, az orosz terror ellen: légvédelemre, nagy hatótávolságú fegyverekre, katonáink támogatására, mindenre, ami arra készteti Oroszországot, hogy véget vessen ennek a háborúnak” – írta bejegyzésében Zelenszkij.

 

Andrij Szibiha ukrán külügyminiszter az X-en sürgette Ukrajna szövetségeseit, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök fenyegetései ellenére erősítsék meg Kijev melletti támogatásukat. Putyin fenyegetései a miniszter szerint „nem működnek”. „2022 tavaszán Putyin sosem tapasztalt következményekre figyelmeztetett, ha a Nyugat fegyverekkel látja el Ukrajnát, de semmit sem tett, miután Ukrajna megkapta a védekezéshez szükséges fegyvereket” – emlékeztetett Szibiha, hozzátéve, hogy hasonló retorikát sokszor hangoztattak Moszkvában az elmúlt években.

A miniszter kiemelte, hogy Putyin a NATO-bővítés miatt is következményekkel fenyegetőzött, de nem tett semmit, amikor Finnország és Svédország csatlakozott a NATO-hoz. Szibiha rámutatott még arra is, hogy minden fenyegetés ellenére Putyin nem tett semmit azután sem, amikor Ukrajna megkapta az F-16-os vadászgépeket. „Minden alkalommal, amikor Putyin erővel szembesül, meghátrál, és megtalálja a módját, hogyan magyarázza ezt meg saját népének” – jelentette ki az ukrán tárcavezető.

 

Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy az orosz elnök csütörtökön azt mondta, ha Ukrajna nyugati rakétákkal támadhatja meg Oroszországot, az a NATO-országok és az európai országok közvetlen részvételét jelenti az ukrajnai háborúban.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top