Connect with us

Sztori

Tragédia: meghalt a legendás magyar rapper

Elhunyt a hazai rapszcéna legendás alakja, Johnny Beretta, más néven Suppah. A tragikus hírt a Facebookon közölték. Arról egyelőre nincs pontos információ, hogy az előadó halálát mi okozta. Suppah ikonnak számított a hazai hiphopéletben, rengeteg lemezen és dalban tűnt fel, és lassan 10 éve várták a rajongók, hogy megjelenjen a szólóalbuma.

Mint a hiphop.hu Facebook-oldala írja, Johnny Beretta, másik nevén Suppah 1989 óta, nagyjából kilencéves kora óta rappelt. Öt évvel később összeállt Croa és Wherdee mellett a Back Row nevű csapat, ami később Hátshow Sorként lett országosan ismert és amibe csatlakozott Gőz is. Egy Györemix! által szervezett koncertre hozták össze az első zenéiket, amikhez Wherdee csinálta a beateket. 1999-ben az utolsó Fila Rap Jamet pedig meg is nyerték ezzel a felállással, ami által elkészült a ‘Maradjunk ennyiben’ klipje, amit a zenetévéken is gyakran el lehetett kapni.

Nagy névnek számított a szakmában

Suppah rengeteg lemezen és trekkben feltűnt, köztük ArtosCsaba, Mc Gőz, TheShowCrew, Saiid, Turan Khan, Siska Finuccsi, TKYD vagy épp Mikee Mykanic társaságában.

Lassan 10 éve várta a kitartó magyar hiphoprajongók köre, hogy megjelenjen a szólóalbuma, aminek előfutára volt az XXL videóklipje, és ami a UK Grime vonalat vitte volna, de sajnos ez a lemez sosem érkezett meg. Sőt, a rappernek a világhírű Skeptával is készült közös zenéje, amit maga a brit világsztár indítványozott, ám a projektet sajnos később pont az ő új menedzsmentje kaszálta el.

Bár a halál okát nem közölték, a kommentekből arra lehet következtetni, hogy a rapper rákos beteg volt.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top