Connect with us

Sztori

Hatalmas ígéretet tett Magyar Péter – „A TISZA-kormány 2027-től duplájára emeli a minimálbért”

Óriási ígéretet tett Magyar Péter a Facebook-oldalán. A politikás belengette, hogy ha pártját megválasztják, a TISZA-kormány 2027-től duplájára emeli majd a minimálbért, de ez csak a kezdet. Azt szeretnék, ha a kormányzati ciklus végére egymillió forint lehetne a minimálbér összege Magyarországon. Persze ehhez előbb kormányt kellene alakítaniuk.

Júliusban megkezdődtek a 2025-re vonatkozó minimálbér-tárgyalások, akkor legalább 10 százalékos emelést akartak kiharcolni, a felek pedig egyre közelebb kerülnek a megállapodáshoz, de amíg nincs meg, addig nem közöltek pontos számokat.

Ha a meglesz a 10 százalék, a mostani 266 800 forintról bruttó 293 480 forintra emelkedhetne a minimálbér összege, a 12 százalékos növekedéssel átlépheti a 300 ezres lélektani határt is.

Magyar Péternek ennél nagyobb ívű tervei vannak a legújabb Facebook-bejegyzése alapján.

Ígérete szerint

  • a TISZA-kormány 2027-től duplájára emelné a minimálbért;
  • és azt szeretnék, hogy a kormányzati ciklus végére egymillió forint lehessen a minimálbér összege Magyarországon.

A politikus úgy látja, ez a béremelési dinamika csak jelentős adó- és járulékteher-csökkentés és egyéb támogatások mellett lesz kigazdálkodható a kisebb vállalkozások számára. Magyar hozzátette, hogy véget kívánnak vetni az Orbán-kormány multinacionális vállalatokat támogató gyakorlatának.

De honnan lesz rá pénz?

Jelenleg konzervatív becslések szerint évente 3-5000 milliárd forint tűnik el a költségvetésből a korrupció, a túlárazott közbeszerzések és a felesleges beruházások miatt

– állítja Magyar, hozzátéve, hogy a TISZA adókat kíván kivetni a Nemzeti Együttbűnözés Rendszeréhez köthető magántőkealapokra és valamilyen vagyonadón is dolgoznak.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top