Connect with us

Sztori

„Ez durvább, mint a Szájer-ügy” – A kormányközeli plébános, Bese Gergő melegpartikon vett részt

Bese Gergő az elmúlt években nemcsak papként, hanem nyíltan politikai szereplőként is fellépett, többek között a Karmelita kolostor és a kormányközeli médiafelületek megszentelésével, vagy épp a Fidesz melletti kampányolással. Az érsekség a mai nappal felfüggesztette.

Válasz Online értesülései szerint egy kormányközeli plébános, Bese Gergő durva botrányba keveredett, amely a legmagasabb kormányköröket is elérte.

A dunavecsei pap ügyét egyes források a „Szájer-történethez mérhető, de még annál is súlyosabb” botrányként emlegetik. Bese Gergő, aki az elmúlt években a Fidesz által preferált „politikai kereszténység” egyik arca volt, rendszeresen fellépett az LMBTQ-jogok ellen. Most azonban kiderült, hogy felvételek vannak arról, hogy melegpartikon vett részt.

A lap szerint bizonyítékok – videók, üzenetek – támasztják alá, hogy Bese rendszeresen melegpartikon vett részt, sőt, ezek közül néhány felvétel állítólag melegpornó-oldalakon is megjelent.

Mindez azért is különösen kellemetlen a kormány számára, mivel Bese az elmúlt években nemcsak papként, hanem nyíltan politikai szereplőként is fellépett, többek között a Karmelita kolostor és a kormányközeli médiafelületek megszentelésével, vagy épp a Fidesz melletti kampányolással.

Bese mindemellett élesen kritizálta Hodász Andrást is, miután az egykori pap nyíltan vállalta melegségét.

A Válasz megkereste az illetékes kalocsa-kecskeméti érsekség irodáját, ahonnan péntek délelőtt kaptak hivatalos választ. A közlemény így szól:

„Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek úr útmutatásának megfelelően szeretném jelezni, hogy Érsek úr Bese Gergő Pétert 2024. szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól.”

Bese Gergő egyébként rendre fellépett az úgynevezett „LMBTQ-propaganda” ellen korábban, legutóbb például a párizsi olimpia megnyitó ünnepségét kritizálta a Mandineren.

Emellett Tóth Gabi válása kapcsán is megnyilvánult egy évvel ezelőtt. A Demokratának adott interjújában azt mondta:

„Az volt a baj, hogy a botrány kirobbanása előtt közvetlenül is hangoztatta a keresztény, családvédő meggyőződését, miközben már benne járhatott a bűnben. Neki kellett volna levonnia a megfelelő következtetéseket. Ki kellett volna állnia, megvallani, hogy elbukott, tisztáznia kellett volna a helyzetet, nem hagyni kétségeket”.

Nagyon úgy tűnik, hogy Besének saját botrányával kell szembenéznie, amely nem csak az ő karrierjére, de a kormány „politikai kereszténység” narratívájára is árnyékot vethet.

(via 24.hu)

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top