Connect with us

Sztori

Beindultak Magyar Péterék: Újabb akcióba kezdett a Tisza

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke szerdán nyílt levélben fordult Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárhoz, kérdéseket intézve hozzá az iskolákban tapasztalható embertelen körülmények enyhítésére tett kormányzati lépésekről.

A nyílt levelet Magyar a közösségi oldalán is közzétette, amelyben kiemelte, hogy az európai parlamenti képviselői tevékenységük keretében megkezdték a magyarországi oktatási intézmények átfogó feltérképezését.

A politikus értesülései szerint több iskola tantestülete olyan politikai utasítást kapott, amely megtiltja, hogy a Tisza Párt képviselőit beengedjék az intézményekbe, és információkat nyújtsanak nekik.

Magyar Péter ezért országos szinten engedélyt kért arra, hogy ő és munkatársai beléphessenek az állami intézményekbe, és kép- valamint hangfelvételeket készíthessenek.

A levélben Magyar Péter arra is kíváncsi volt, hogy Maruzsa Zoltánhoz eljutottak-e a tanárok és diákok segélykiáltásai, valamint tud-e arról, hogy több iskolában a tantermek hőmérséklete elérte a 39 fokot, ami miatt több tanár és diák is rosszul lett.

A politikus hangsúlyozta, hogy a kánikulában fennálló állapotok nem csak a komfortérzetet befolyásolják, de komoly egészségügyi kockázatokat is jelentenek, különösen a szívbetegek és kisgyermekek számára.

Magyar Péter egy diák beszámolóját is mellékelte leveléhez, amely drámai képet fest az iskolai állapotokról: „Az iskolám Budapest közepén van. Nagyon régi, elég rossz állapotban. Természetesen olyan, mintha egy kemencében lennénk. Néhányan kiültek a rácsos ablakba (a földszinten), mert ott egy kicsit élhetőbb volt.

A többiek pedig már mindennel legyezték magukat. Majd bejött egy tanár, és elkezdett fenyegetőzni, hogy aki az ablakban ül, fegyelmi eljárást indít ellene. Nem tehetem meg, hogy külföldön éljek, de egyre jobban azt érzem, hogy jobb lenne meghalni.”

A hőség enyhítése érdekében a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is lépéseket tett, és nyílt levélben kérte a szaktárcától a rövidített órák bevezetését. Ennek hatására néhány helyen, például Budapest I. kerületében és Szigethalmon, már engedély nélkül is bevezették a rövidített órákat. A Klebelsberg Központ javaslata szerint, ahol nem lehet kellően csökkenteni az extrém meleget, ott hajnali átszellőztetéssel és rövidített órákkal oldják meg a napi működést.

Index.hu nyomán

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top