Connect with us

Sztori

70 km/h-s szél, zivatarok, jégeső és pokoli meleg: narancs riasztást is kiadtak

Hétfon a napos idő mellett fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, utóbbiakból csak kis eséllyel fordulhat elő egy-egy helyen zápor, zivatar az ország középső harmadán.

A Hungaromet előrejelzése szerint viszont „a Dunántúlon az északnyugati, a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti felében az északi, északkeleti szelet kísérik élénk, főként a Bodrogközben, valamint az Északnyugat-Dunántúlon és a Balaton térségében olykor erős lökések”. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul, de a Dél-Alföldön ennél egy-két fokkal nagyobb lesz a forróság.

Késő estére 23 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet, délen lesz a legmelegebb.

Fotó: Met.hu

Zivatarok, heves széllökések és hőség miatt is riasztást adtak ki – Mutatjuk a részleteket!

Zivatarokra, jégre, heves széllökésekre és melegre is számíthatunk augusztus utolsó hetének első napján.

„A Dunántúl nyugati felében már mérséklődik a hőség, viszont a Dunántúl keleti felén, valamint a Dunától keletre a legtöbb helyen 25 fok felett alakul a napi középhőmérséklet, de a Dél-Dunántúlon, valamint az Alföld déli felében meghaladja a 27 fokot is” – írja a meteorológiai szolgálat.

A meleg miatt narancs riasztást is kiadtak:

Fotó: Met.hu

„Napközben a Duna szélesebb sávjában elvétve alakulhat ki egy-egy zivatar. A keddre virradó éjszaka folyamán előbb a Dunántúl középső területein, majd a Dunántúlon másutt is kialakulhatnak zivatarok, melyeket viharos széllökések, apró szemű jég és intenzív csapadék kísérhet” – írja a HungaroMet. Hozzáteszik: a Nyugat-Dunántúlon az ismétlődő cellaátvonulásokból lokálisan 25 mm-t meghaladó csapadékösszeg is összegyűlhet.

Fotó: Met.hu

A hajnali, reggeli órákban a Balaton nyugati medencéjének térségében 70 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulhatnak.

Fotó: Met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top