Connect with us

Sztori

Elvesztette állását a Balog Zoltán lemondását követelő református lelkész

Thoma László augusztus 31-én lejáró szerződését a Károli Egyetem nem hosszabbította meg.

Június elején értesítést kapott az egyházkerülettől, hogy szeptembertől nem folytathatja a munkáját a Károli Egyetem Hittudományi Karán Thoma László református lelkész, aki adjunktusként dolgozott az egyetemen, ahol 11 éve dolgozott: korábban óraadó tanárként, az elmúlt tanévben pedig felállású adjunktusként – írja az RTL Híradó alapján a 24.hu.

A hvg.hu írt arról februárban, hogy Thoma László, a Gazdagréti Református Gyülekezet vezető lelkipásztora egy vasárnapi igehirdetése alkalmával arról beszélt; Balog Zoltán azzal, hogy a személyét ért támadást az egyház elleni támadásnak minősítette, bűnt követett el, és nemcsak a zsinat éléről, hanem püspöki címéről is le kellett volna mondania. Mint ismert: Balog Zoltán elismerte, hogy lobbizott a pedofilsegítő kegyelmi ügyben K. Endre mellett, ám ezután februrár 16-án csak a református egyház vezetéséről mondott le, püspöki címéről azonban nem. Balog döntése után pár nappal bírálta őt Thoma László a vasárnapi istentiszteleten.

A lelkipásztornak augusztus 31-én járt le a határozott idejű szerződése az egyetemen, ezt azonban nem hosszabbították meg. Az RTL úgy tudja, azért, mert az egyházkerület elnöksége e-mailben közölte, hogy nem támogatják az szerződéshosszabbítást.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top