Connect with us

Sztori

85km/h-s szél, 3 centis jég, felhőszskadás és szupercellák tarolnak órákon belül – itt a vihartérkép mikor ér hozzád

Ma délelőtt dél és délnyugat felől több hullámban érkeznek zivatarok, amelyek fokozatosan észak felé terjednek.

A HungaroMet jelentése szerint kora reggeltől egyre inkább az északi és nyugati országrészben, majd később északon is számítani lehet a viharokra.

Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de esetenként erős széllökések és jégeső is előfordulhat.

Zivatarhajlam csökkenése délelőtt, majd újabb hullámok délutántól

Délelőttre az ország nagy részén csökken a zivatarhajlam, de a nyugalom nem tart sokáig, mert délutántól, estétől ismét növekszik a viharok valószínűsége.

Elsősorban egy délnyugat-északkeleti sávban, illetve a délnyugati országrészben várhatóak zivatarok, amelyekhez viharos széllökések (60-85 km/h, helyenként ennél is erősebb), felhőszakadás (25-40 mm) és jégeső (1-3 cm) is társulhatnak.

Kedden napsütés és zivatarok váltakozása várható

Kedden sok napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel, amelyekből főként a délutáni és esti órákban alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, zivatarok környékén pedig erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet hajnalban 14-24 fok között alakul, délután pedig 28-37 fokig emelkedik, a legmelegebb délkeleten lesz.

Szerdán és csütörtökön is marad a változékony idő

Szerdán továbbra is napos idő várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Elsősorban az ország középső részén lehet számítani záporokra, zivatarokra.

Az északi, északnyugati szelet sokfelé élénk, míg az Észak-Dunántúlon és a főváros környékén erős széllökések is kísérhetik a viharokat. A hajnali 16-24 fokról 28-36 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön hasonlóan napos idő lesz gomoly- és fátyolfelhőkkel. Zivatarok főként az ország keleti felén fordulhatnak elő, míg másutt száraz idő valószínű.

Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 14-23, délután pedig 26-32 fok között alakul.

Pénteken száraz idő, mérsékelt meleg

Pénteken nagyrészt derült vagy gyengén felhős, napos idő várható. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz.

A hajnali 11-19 fok közötti hőmérséklet napközben 27-33 fokig emelkedik, kellemes, nyárias időt hozva az ország nagy részére.

Készüljünk fel a változékony időjárásra, és ne felejtsük otthon az esernyőt!

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top