Connect with us

Sztori

Magyar Péter: Orbán azonnal jöjjön haza!

Magyarországon nem háborús veszélyhelyzet van, hanem egészségügyi válsághelyzet – írja legfrissebb Facebook-bejegyzésében Magyar Péter.

A Tisza párt elnöke szerint az Orbán-kormány évek óta szisztematikusan alulfinanszírozza és lerohasztja az állami egészségügyet, miközben a kórházi szolgáltatásokat (karbantartás, őrzés, beszerzés, stb.) kiszervezi haveri cégeknek. Az állami egészségügyből folyamatosan pénzt vonnak el és súlyosan alulfinanszírozzák a rendszert, aminek következtében a kórházak jelenleg is több, mint 70 milliárd forintos adósságot görgetnek maguk előtt, sokszor nem tudják kifizetni a beszállítókat.

Eközben a kormány több tízmilliárd forint adófizetői pénzzel támogatja a magánkórház építési projekteket és – írja Magyar –  információink szerint nem véletlen az állami egészségügy teljes lezüllesztése, hiszen ott lapul már a miniszterelnök fiókjában az egészségügy magánosításának jól kidolgozott terve. Itt is jönnek majd a 35 éves koncessziók, hasonlóan ahhoz, ahogy Mészáros Lőrincéknek átjátszották a teljes autópálya hálózatot?

Ezek után Magyar hosszasan ostorozza az állami ellátásban kialakult áldatlan állapotokat, s megállapítja: az egészségügy egyetlen igazán nyereséges részét, a diagnosztikát, továbbra is jellemzően magáncégek végzik borsos áron.

„Követeljük, hogy a miniszterelnök szakítsa meg a több  hetes nyaralását, hívjon össze rendkívüli kormányülést, váltsa le a felelősöket, a kormány mondja ki, hogy egészségügyi válsághelyzet van Magyarországon és azonnal csoportosítsa át a szükséges plusz forrásokat az egészségügyre, megelőzendő a rendszer totális összeomlását. Javasoljuk, hogy Orbán Viktor azonnali hatállyal szüntesse meg Rogán Antal propaganda minisztériumát és a propagandára allokált százmilliárdokat csoportosítsa át az egészségügyre. (…) A Tisza Párt vállalja, hogy a kormányzati felhatalmazás után lépésről lépésre, tégláról téglára újjáépíti a magyar egészségügyet, ismét létrehozza az Egészségügyi Minisztériumot és évente minimum 500 milliárd forint plusz forrást csoportosít át erre a területre, hogy megkezdődhessenek az évtizedek óta halogatott átalakítások” – írja Magyar Péter.

 

 

 

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top