Connect with us

Sztori

Boros Lajos eredeti neve nem is ez volt, kiderült, ki miatt és mire változtatta meg

Boros Lajos a napokban hunyt el és egy barátja jóvoltából kiderült, hogy nem is ez volt a születési neve. Eredetileg Róth Lászlónak hívták és nagyapja miatt változtatta meg. Legelőször 1972-ben használta a Ki mit tud? című műsorban.

Boros Lajos 77 éves korában, hosszan tartó betegség után hunyt el. Az egykori rádióssal Jó barátja, Baráz Miklós utoljára három hete beszélt telefonon. Akkor még otthon volt. Baráz elmesélte, hogy a rádiós állapotával együtt a kommunikációja is folyamatosan romlott, az utolsó időben már alig tudott bekapcsolódni a beszélgetésekbe – írja a promotions.hu.

Viszont az is kiderült, hogy valójában nem is Boros Lajos volt a neve, hanem teljesen más néven anyaköyvezték. Ezt a nevet először 1972-ben használta, amikor részt vett a Ki mit tud? című tehetségkutató műsorban. Aztán fel is vette, és azután már így ismerte mindenki. Pedig nem ezt adták neki a születésekor, Boros Lajos igazi neve ugyanis: Róth László volt.

Baráz Miklós úgy tudja, azért vette fel új nevét, mert a nagyapja borász szakember volt. A nagyszülőt olyannyira tisztelte, hogy miatta változtatta meg a nevét. Feltehetően azért erre, mert a borász szakma miatt adta magát a Boros, és feltehetőleg Lajos volt a nagyapja keresztneve.

Boros Lajos temetése: hétfőn helyezik örök nyugalomra

Hétfőn helyezik végső nyugalomra az egykori rádióst. Annak ellenére, hogy Budapesten született és az élete fontos pontjai is a fővároshoz kötik, mégsem itt temetik el.

Blikk megtudta, hogy Boros Lajost Nagykőrösön, az izraelita temetőben helyezik örök nyugalomra augusztus 12-én, hétfőn, délelőtt 11 órakor. Jóllehet, a rádiós Budapesten született és az élete fontos pontjai is a fővároshoz kötik, mégsem meglepő, hogy Nagykőrösön temetik el, a Pest vármegyei település ugyanis a fiatalkorának meghatározó helyszíne.

Erről 2012-ben, a nagykőrösi helyi újságnak adott interjújában mesélt bővebben.

“Az életem második legfontosabb eleme a családon keresztül maga Nagykőrös. Nagyon komoly érzelmi szálak kötnek itt emberekhez és tárgyakhoz egyaránt. Én itt boldog gyermek voltam. Amikor a mosolyturné szervezése során megkérdezték, hogy van-e valamilyen speciális kívánságom, akkor azt mondtam, hogy Nagykőrös”

– mondta el a Nagykőrös Önkormányzati Hírek nevű lapnak adott interjújában.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top