Connect with us

Sztori

Meghalt Boros Lajos. Sírva közölték a hírt, hogy a legenda 77 évesen….

Meghalt Boros Lajos – tájékoztatott erről Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége.

Cikkünk frissül.

A gyászoló család fájdalommal tudatja, hogy 2024. augusztus 8-án, csütörtökön délután életének hetvennyolcadik életévében, hosszas betegség után elhunyt Boros Lajos, gitáros-énekes, műsorvezető, a magyarországi reggeli rádiózás úttörője – tájékoztatott erről Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége.

Boros Lajos 1947. április 12-én született Budapesten. Tanulmányait a Bánki Donát Gépipari Technikumban végezte, majd a Kandó Kálmán Villamosipari Főiskolán diplomázott 1970-ben. 1972-ben énekes-gitáros kategóriában megnyerte a Ki mit tud? című vetélkedőt.

1999 és 2009 között a Sláger Rádió Bumeráng című műsorát vezette, 2010 és 2012 között a Neo FM, majd a Music FM reggeli műsorának frontembere volt. 1999–2001 között az RTL Klub Kész átverés című show-jának műsorvezetője volt. Boros Lajos a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje címmel kitüntetett művész.

„Nem akartam, hogy háború legyen”

Boros Lajos, a magyar rádiózás egyik ikonikus alakjának életútja olyan, mint egy hullámvasút és egyik utolsó interjúját a Velvetnek adta. „A hűtőgép KTSZ-nél voltam bádogos, ha minden igaz!”  – mesélte tavaly decemberben Boros Lajos. „Anyukám nevelési célzattal küldött oda, hogy megtapasztaljam, milyen a kétkezi munka. Ez egy évig tartott, és ezalatt olyan emberekkel találkoztam, akikkel a büdös életben nem találkoztam volna!”

Boros Lajos ekkor döntött úgy, hogy a művészet felé fordul, ami végül meghatározóvá vált az életében. A sorsnak ugyanakkor más tervei voltak: nem sokkal később behívták katonának. A katonaság idején a rádiós szembesült a saját korlátaival és elveivel. Teljesen kétségbeesett és azt mondta, hogy ő nem bír ki két évnyi katonaságot.

Bevittek katonának, de egyszer csak rájöttem, hogy minden falat, amit elfogyasztok, az az ellenséget támogatja. Ezért elkezdtem jóval kevesebbet enni ideológiai alapokon, nem akartam, hogy háború legyen

– idézi fel Boros Lajos ezt az időszakot.

(Borítókép: Boros Lajos 2012. március 12-én. Fotó: Szécsi István / Velvet)

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top