Connect with us

Sztori

Jön az enyhülés? Így is 31 fok lesz, de jégeső és zivatar is várhat ránk

Hétfőn maximum 31 fokra lehet számítani. Elsősorban felhős idő várható az ország területén, több órás napsütéssel megszakítva. Délutánra figyelmeztető előrejelzést adtak ki zivatarok miatt főként az északkeleti, nyugati és délnyugati területekre. A zivatarok mellett erős szél és akár jégeső is érkezhet.

Egy vastag frontális felhőzet vonul át az országon, emellett gomolyfelhők is képződnek, és több órára kisüt a nap. Szórványosan – nagyobb eséllyel és számban az északkeleti, valamint a délnyugati, nyugati tájakon – valószínű zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél, zivatarok környezetében viharos széllökés sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26-31 fok között alakul, de a tartósabban felhős vidékeken ennél akár több fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 15-23 fok közé hűl le a levegő.

Hétfő este a frontális felhőzet dél, délkelet felé levonul, nagy területen kiderül az ég, de a délnyugati, illetve az északkeleti, keleti harmadban maradhatnak felhősebb körzetek. Elsősorban az utóbbi tájakon lehet záporeső, esetleg zivatar, de ezek is lecsengenek hajnalra. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10-15 fok között várható. A felhősebb tájakon ennél enyhébb, míg a hidegre hajlamos területeken hűvösebb lehet a reggel – írja a MET.

Ezeken a területen várható eső

A délutáni órákban elsősorban az északkeleti országrészben (több hullámban is), másodsorban a nyugati, délnyugati megyékben alakulhatnak ki szórványosan zivatarok. Zivatarok környezetében viharos széllökés, kis méretű jég, valamint intenzív csapadék is előfordulhat. Az északkeleti területen néhány intenzívebb zivatar is kialakulhat.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top