Connect with us

Sztori

Nagyon közeledik, öt vármegyére kiadták a figyelmeztetést a meteorológusok

Erre az időjárásra lehet majd számítani Magyarországon.

Az elmúlt napokban meglehetősen jó időben lehetett részünk, ugyan az ország egyes részein mérséklődött a meleg, de ennek ellenére nagyon szép időben és melegben lehetett részünk. A rövidebb záporok és zivatarok azonban terítéken voltak folyamatosan, így sok országrészben élvezhették a frissítő csapadékot is a magyarok. Ám most megint változás következik, amelynek keretében hidegfront érkezik.

Méghozzá egy karakteres hidegfront, ennek keretében pedig hidegebb levegő érkezik majd észak felől. A hűvösebb levegő nyer tehát teret az ország északi része felől, ám arról is tájékoztatnak minket a meteorológusok, hogy csak átmenetileg. Így pedig a jövő hét közepéig mérsékelten meleg időre számíthatunk majd Magyarországon.

Ám arról is tájékozódhatunk, hogy a hét második felétől intenzív melegedés kezdődik majd hazánk területén.

A figyelmeztetős előrejelzésben pedig arról láthatunk térképet, hogy hova adtak ki figyelmeztető előrejelzést, a térképre vetítve láthatjuk, hogy öt magyar vármegye látszik sárgán. A meteorológusok, pedig figyelmeztetnek, hogy ezekben a vármegyékben zivatar alakulhat ki, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Melyik ez az öt vármegye?

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, Hajdú-Bihar vármegye, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye, Vas vármegye, Zala vármegye

És hogy milyen hőfokakat láthatunk majd, mit jelent az, hogy hűvösebb légtömegek érkeznek hazánkba?

A HungaroMet videós előrejelzéséből minden kiderülhet:

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top