Connect with us

Sztori

Itt a bejelentés:Megszabadulunk a kánikulától: erős hidegfront érkezik

Megszabadulunk a kánikulától: erős hidegfront érkezik jövő héten. Készüljünk fel a drámai hőmérséklet-változásra és az esőkre. Az előttünk álló napokban mindenki megkönnyebbülhet, hiszen véget ér a forró nyári kánikula az Időkép szerint.

A szerdán érkező hidegfront végre megszabadít minket a fullasztó kánikulától. Bár ma nyugaton és délnyugaton átmenetileg enyhült a levegő, az igazi lehűlés még csak most jön. Holnapra a csapadékot hozó légörvény távozik, és országszerte visszatérnek a 30 fok körüli maximumok. Azonban szerdán végre megérkezik az igazi felfrissülés.

Az ország nyugati és délnyugati részén már most érezhető a változás, de máshol is elbúcsúzhatunk a hét eleji perzselő forróságtól. Ez a rövid időre beköszöntő enyhülés hamar véget ér, mivel holnapra a napsütés visszatér és az ország nagy részén újra 30 fok körüli hőmérsékletek lesznek. Csupán keleten, északkeleten és a középső tájakon fordulhatnak elő rövid záporok, zivatarok.

A kánikula visszatér, de csak rövid ideig

Hétfőn és kedden újra 30-35 fokos kánikulában lesz részünk. A hét első napján inkább csak nyugaton, kedden pedig főként az Északi-középhegységben és az ország középső harmadán hűsítő záporok, zivatarok jöhetnek. Kedden már az északi szél is feltámad, ami enyhülést hozhat.

Végre megérkezik a szerdai hidegfront!

Szerdán egy erősebb hidegfront érkezik, amely országszerte esőt, záporokat és zivatarokat hozhat. Az északnyugati szél egyre több helyen feltámad, és a Dunántúlon, valamint a zivatarok környezetében viharos lökésekkel kell számolni. A hőmérséklet több fokkal csökken, a legmelegebb órákban is csak 25-30 fokot mérhetünk.

Csütörtökön és pénteken nem tér vissza a kánikula. A hajnalok frissek lesznek, több helyen 15 fok köré csökkenhet a hőmérséklet, és napközben sem lesz melegebb 22-28 foknál. Szeles, változékony idő várható, a napsütés mellett elszórtan záporok, helyenként zivatarok is előfordulhatnak.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top