Connect with us

Sztori

Megszólalt a kriminálpszichológus a botrányos gyermekfelrúgásról

Súlyosan bántalmaztak, pontosabban durván felrúgtak egy kisfiút a szolnoki kalandparkban.

Kitanics Márk kriminálpszichológus szerint ilyen bántalmazásra nincs semmi elfogadható magyarázat.

Az igazságügyi szakértőként is dolgozó szakember az az ATV Híradónak azt mondta: „valószínűleg nem minden felnőttől fog félni, de egy ilyen váratlan helyzet előidézheti azt, hogy alapvetően az idegenebb felnőttektől, azoktól, akikre rábízzák őt aktuálisan is tartózkodni fog”.

„Itt valószínűleg egy olyan nevelőről van szó, aki nem a gyerek teljes idejét töltötte ki, hanem csak alkalmanként vigyázott a gyermekre, ezektől az emberektől tartózkodhat vagy félhet” – tette hozzá Kitanics.

Elképzelhetetlennek tartom hogy egy ilyen ember továbbra is gyermekekkel kapcsolatos munkát végezzen – fogalmazott Balás Borbála, az Unicef gyermekjogi munkatársa, aki szerint a gyermekvédelmi rendszer további megerősítése szükséges.

„Minden olyan szervezet vagy szervező, aki gyerekekkel foglalkozik, az számba veszi az ő tevékenységében rejlő kockázatokat, számba veszi azt hogy mi az a minimum tudás amit át kell adni a vele együttműködő személyeknek. Akár feltételezi azt, hogy ezt tudniuk kell, akár nem, ezeket akkor is kell mondani, és ezt ellenőrzi. Kiépíti azokat a biztonsági mechanizmusokat, hogy mondjuk a gyerekek hova és kinek tudnak közvetlenül jelezni, amikor felmerül egy felnőttnek az alkalmatlansága” – hangsúlyozta Balás Borbála.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top