Connect with us

Sztori

Felhőszakadás enyhítheti a tetőző kánikulát a mai napon,mutatjuk hol várható

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható és a déli óráktól főleg a középső országrészben számítani kell záporok, zivatarok kialakulására – írja időjárás-előrejelzésében a HungaroMet Zrt.

A zivatarokat elsősorban felhőszakadás és viharos széllökések kísérhetik.

Az eleinte déli, délkeleti, majd az északi, északnyugati irányba forduló szelet helyenként élénk lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható, a zivatarosabb tájakon ennél pár fokkal alacsonyabb maradhat a maximum. Az idei nyár eddigi, ha nem a legforróbb napja elé nézünk; az abszolút melegrekord is megdőlhet.

Országos előrejelzés: kedd estig

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható és a déli óráktól főleg a Dunántúl keleti felén, valamint az Északi-középhegységben számítani kell záporok, zivatarok kialakulására.

A zivatarokhoz elsősorban felhőszakadás és viharos széllökések társulhatnak. A déli, délkeleti, majd este a Dunántúl északnyugati részén az északira forduló szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható, a zivatarosabb tájakon ennél pár fokkal alacsonyabb maradhat a maximum. Az idei nyár eddigi, ha nem a legforróbb napja elé nézünk; az abszolút melegrekord is megdőlhet.

HungaroMet: 2024. július 16. 05:05 (03:05  UTC)  [cfsx]
Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top