Connect with us

Sztori

Megjött a vihar,90-100 km/h szél, illetve jégeső kísérheti a zivatarokat.

Az időjárási előjelzés szerint délelőtt napos idő várható kevés felhővel, majd a déli óráktól nagyobb eséllyel a Duna vonalában, illetve attól keletre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és főleg arrafelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására.

Este az ország nagy részén csökken a felhőzet és a csapadékhajlam, kiderül az ég. Az egyre nagyobb területen északias irányba forduló szelet a Dunántúlon időnként élénk lökések is kísérhetik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek A csúcshőmérséklet északnyugaton, nyugaton általában 30 és 35, míg délkeletebbre továbbra is 35 és 40 fok között alakul – tudatta MET. 

Zivatarok kapcsán így szól az előrejelzés:

Délelőtt a középső országrészben és északkeleten, valamint a déli határ közelében, majd napközben főként a Duna vonalában és attól keletre újabb zivatarok alakulhatnak ki. Késő délutántól az Alföldön akár heves zivatarok kialakulására is van esély.

Estefelé a nyugati, északnyugati határ közelében is megjelenhetnek zivatarcellák. A felhőszakadás (>30-40 mm, egy adott pontban az egymást követő zivatarcellákból akár >50 mm is) mellett viharos széllökések (~60-90 km/h, légzuhatag és heves zivatarok esetén > 90-100 km/h), illetve jégeső (~1-2 cm) kísérheti a zivatarokat. Teljes lecsengés az esti, késő esti órákban sem valószínű. Fontos megjegyezni: a szokásosnál magasabb a bizonytalanság a jelenlegi helyzetet illetően.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top