Connect with us

Sztori

Mentőautóban született meg egy ikerpár Szeged közelében

Előfordul, hogy bármennyire is sietnek a kórházba a vajúdó kismamával, már nem érkeznek oda, mert a pici hamarabb ki szeretne bújni édesanyja hasából. Olyan azonban nagyon ritkán történik, hogy ikerterhességgel ne érjenek be a kórházba. A mentőszolgálat osztotta meg a ritka pillanatok egyikét: egészséges ikerpár jött világra egy mentőautóban szeged közelében.

A vasárnap délután megosztott Facebook-poszt szerint, már az is ritka, ha a mentőben történik meg a szülés, azonban mégis előfordul évente pár ilyen eset. De az, hogy iker gyerekek érkezzenek a mentőautóban, még nagyobb ritkaság. Azonban most mégis ehhez hasonló pillanatokat élhetett át egy mentőcsapat Szeged közelében.

Az Országos Mentőszolgálat bejegyzése alapján egy 38 hetes kismama riasztotta a mentőket.

„Mentésirányító bajtársunk azonnal több egységet, köztük mentőorvosi kocsit és koraszülött mentőt is a helyszínre riasztott. Röviddel a mentőegységek megérkezését követően a fájások sűrűsödtek, így bajtársaink felkészültek a szülés levezetésére. Az életmentők segítségével a kismama mindössze néhány perc alatt világra hozta az első gyermeket, akit testvére néhány perccel később követett.”

Két egészséges kislány született

Kiemelték, hogy mentőautóban két kislány jött világra, akik azonnal felsírtak. A gyerekeken és az anyukán elvégezték a szükséges vizsgálatokat, majd helyszíni ellátást követően stabil állapotban szállították kórházba őket.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top