Connect with us

Sztori

75 km/h-s szél, zivatarok, és pokoli hőség: 4 vármegyére másodfokú riasztást is kiadtak

Lesz vasárnap az országnak egy kicsi része, ahová felüdülést hozhat egy-egy zivatar. Egyébként a pokol vár ránk.

A HungaroMet vasárnap hajnali előrejelzése szerint vasárnap napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. „Délutántól néhol zápor előfordulhat, az északnyugati határnál zivatar is lehet. Az általában déli, délnyugati irányú szél időnként megélénkül” – írja a meteorológiai szolgálat a honlapján. Hozzáteszik: a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 36 fok között várható, az északnyugati határ közelében kicsit hűvösebb lehet az idő.

Fotó: Met.hu

Zivatarok, hőség: 4 vármegyére másodfokú riasztást is kiadtak – mutatjuk a részleteket!

A HungaroMet ma hajnali riasztása zivatarokról és pokoli melegről szól.

A honlapjukon közzétett bejegyzés szerint az északnyugati országrész, valamint az Északi-középhegység térségének kivételével a napi középhőmérséklet elérheti, illetve meghaladhatja a 25 fokot. „Az Alföld déli és középső részein viszont helyenként már a 27 fokot is elérheti, illetve kevéssel meg is haladhatja a 24 órás átlaghőmérséklet” – írják.

Négy vármegyére narancs-, citromsárga riasztást adtak ki:

Fotó: Met.hu

Ugyanakkor lesznek területek, ahol zivatarok is lehetnek, heves széllökésekkel. „Ma az esti, késő esti órákban északnyugaton elsősorban a határ közelében egy-egy zivatar sem zárható ki viharos (60-75 km/h) szél kíséretében” – írják.

Fotó: Met.hu

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top