Connect with us

Sztori

Büntetőkkel küldte haza Svájcot Anglia az Európa-bajnokság negyeddöntőjében

Egyáltalán nem okozhatott meglepetést Anglia kiesése Svájc ellen, és ezúttal is gyengén játszottak, a svájci csapat pedig megérdemelten van ott az elődöntőben.

Az angol válogatott összességében siralmas teljesítményt nyújt az idei Európa-bajnokságon, és nemcsak magához képest. Igencsak nyögvenyelősen jutottak tovább a csoportjukból, majd majdnem kiestek Szlovákia ellen, Bellingham mentette meg őket az utolsó pillanatokban egy ollós góllal.Nem sokkal később Kane gólja mindent eldöntött, ugyanakkor nem nyugodhattak meg, már csak amiatt sem, mert Svájc volt a következő ellenfél. A svájciak remek játékot mutatnak a tornán, és nem véletlenül jutottak el ideáig, ám Angliát soha nem szabad leírni, főleg amiatt nem, mert tele vannak világsztárokkal, akik ha egyéni szinten villannak, az sokba kerülhet.
Egészen a 75. percig egy kifejezetten gyenge meccset láthattunk, majd jött Embolo gólja. Ez ébresztő volt az angoloknak, akik hirtelen elkezdtek futballozni, Saka pedig a 80. percben nagy gólt lőtt, így minden kezdődhetett elölről.
Miután a felek nem bírtak egymással a rendes játékidőben, jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás. Maradt a lüktető játékmenet, és Svájc olyannyira nem akarta átadni a terepet, hogy eldönthette volna a meccset, de hol a kapufa, hol pedig Pickford fogott ki rajtuk. Ekkor már erősen érezni lehetett, hogy büntetőrúgásokkal dőljön el a kérdés.
Az angolok jól kezdték a büntetőket, addig a Manchester City játékosa, Akanji valami egészen elképesztően gyengén rúgott, így Svájc rögtön hátrányba került. Ugyan Angliának nagyon rossz statisztikái voltak a múltból, ezt a büntetőpárbajt megnyerték, biztosítván a szereplésüket az elődöntőben, hiába a nem éppen meggyőző teljesítmény. A svájciak csak egyszer hibáztak, addig az angolok nem tették meg ezt a szívességet.
Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top