Connect with us

Sztori

Lecsapott a második hullám: Budapestet is elárasztotta az eső, tornádó jelenhetett meg, Pomázon jégbombák hullottak, félhavi eső mosta el a Dunakanyart! – videók

Megérkezett a második zivatarhullám, beindultak a délutáni viharok, Budapest északi része felett jókora zivatartömb állt össze és vette célba a Dunakanyart. Pomázon több centis jégdarabok potyogtak az égből, de Szentendrét sem kímélte az időjárás.

Egyre inkább kezdik ellepni az országot a zivatarok: a Dunántúl északi felén, Kecskeméttől délre, délkeleten és Budapesttől délre is csapadékgócok jelentek meg a radarképen, melyek közül a legintenzívebb éppen a főváros északi kerületeit kapta telibe, majd célba vette a Dunakanyart – számol be az Időkép.

Downburst okozhatta a pillanatok alatt lehulló csapadékot

A fővárost keményen betalálta az égből lezúduló csapadék, s az sem kizárt, hogy tornádót láttak Budapest északi részén. Pomázon 4-5 centiméteres jéggömbök csapódtak a földbe. Szentendrén és Prédikálószéken downburst állhat a rövid idő alatt leesett eső hátterében.

Downbrust: magyarul légzuhatag, vagy más néven lecsapó(dó) légtest olyan erős leáramlás, amely hirtelen pusztító szélvihart eredményez a talajfelszínen vagy annak közelében. Jellemzője, hogy mindössze pár percig tart, de azalatt akár 240 km/h-s szélsebesség is előfordulhat.

>

A Dunakanyarra félhavi csapadék zúdult le pillanatok alatt, Budapesttől északra pedig tornádószerű jelenséget kaptak lencsevégre:

BLIKK DOSSZIÉ
Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top