Connect with us

Sztori

Konkrét árak derültek ki, ennyiből ebédelhet meg a Balatonon

A lángosárak alakulását kiemelt figyelem övezi, de nézzük, „rendes ételből” mit és mennyiért árulnak a Balaton környékén. Lesznek meglepetések.

A Vakmajom Facebook-oldal fotózott le néhány étlapot Balatonfüred környékén június közepén.

A válogatásban vegyesen szerepelnek parti büfék, illetve éttermek is, tehát átlagárak bemutatására nem alkalmas, de segíthet lélekben és anyagilag felkészülni annak, aki balatoni nyaralást tervez, és nemcsak saját hűtőtáskából, illetve lángos-palacsinta vonalon tervezi megoldani az étkezést.

Egy tihanyi parti büfében például 3990 forintért adják a rántott csirkemellet hasábburgonyával, de ugyanennyit kóstál egy adag bolognai sertésborda is, egy gyrost viszont már 2290 forintért vehetünk. Érdekes húzás, hogy a hekk árát már 1 dkg-ra vonatkozva írják ki, ez 89 forintba kerül, tehát egy 30 dekás darab 2670 forintba kerülne itt, és arra még biztosan rájön a hozzá kért köret, mondjuk néhány szelet kenyér és egy adag kovászos uborka ára – írja az mfor.hu.

Ha már kovászos uborka, a füredi Zelna étteremben ezt az ételt rántott formában, főételként is lehet fogyasztani, és a kitett táblán egyben ez is a legolcsóbb tétel, mindössze 3250 forintért. A legdrágább pedig a 7950 forintért mért marhapofa, krumplipürével, de egy 3850 forintos hideg eperkrémleves esetében sem csak az étel hőmérséklete okozhat némi borzongást a betérő vendégnek.

Egy szintén füredi egységben a hekk kovászos uborkával 3900, egy hot-dogért 2200, egy hamburgerért pedig 2600 forintot kérnek, legalábbis az ebédmenü keretében.

Hamburgert árultak egy tihanyi fesztiválon is, a Creative Kitchen food truckjából egy sajtburger hasábburgonyával 5990 forintért lehetett elhozni, de egy fish & chipset már 4990 forintért odaadtak.

Ennyiből semmilyen húsételt nem lehet enni a füredi jachtklubban, az étlap kifotózott oldalán ugyanis a legolcsóbb választás is 5890 forint, míg a legdrágább a bélszínsteak, ez kétféle változatban is elérhető, egyaránt 14900 forintos áron.

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top