Connect with us

Sztori

Részegen jelent meg az árvíznél Farkas Sándor polgármester – elvették a jogsiját!

A polgármester később írásos válaszban próbálta magyarázni a történteket, mondván, hogy a pedagógusnapi ünnepség után, munkaidőn túl koccintott ismerőseivel.

Farkas Sándor elismerte azt is, hogy a rendőrök elvették a jogosítványát.

Nem mindennapi jelenet játszódott le hétfőre virradó éjjel egy Heves vármegyei kisvárosban, ahol a Tarna partján összegyűlt lakosok villámárvíz okozta károkkal szembesültek. Az éjszakai esőzés nyomán a patak kilépett medréből, elárasztva lakóházakat és portákat, a helyiek pedig a hatóságokhoz fordultak segítségért. Csakhogy nem minden a terv szerint alakult: a Blikk beszámolója szerint Farkas Sándor polgármester „elázva” érkezett a helyszínre.

A patak közelében élők számára nem újdonság a villámárvíz, a helyi infrastruktúra azonban nem bírta a terhelést. Nemrég egy új bicikliút is tönkrement az egyik áteresznél, és a vasútnál pár éve elkészült kőátrakó kialakítása is rontott a helyzeten, mert több vizet szorít a lakóházak felé.

– Betemették a régen itt futó vízelvezető árkot, azóta nincs hova folynia a megáradó pataknak, de a hegy felől érkező víznek sem – panaszolta Gacsó Bea, aki egyszer már aláírásgyűjtést is indított az árvízi problémák miatt. Bea lovas sportoktatóként dolgozik, de a térdig érő sárban nem tud foglalkozásokat tartani, ami a bevétele egy részét is veszélyezteti. A település Rákóczi utcájában homokzsákokkal körülvett vizes árkok voltak mindenütt.

Rácz Szabolcs, a Rákóczi utca lakója szerint a polgármester csak ígéretekkel állt elő, de semmi nem történt.

„A polgármester úr a MÁV-ra hivatkozik, hogy a vasút feladata a víz elvezetése, de könyörgöm, házak mennek tönkre ebben”
– mondta a lakó.

A helyiek egy zárt Facebook csoportban arról beszéltek, hogy a polgármester „nem volt józan” állapotban, ami nem segített az egyébként is kritikus helyzetben. A helyszínre kiérkező rendőrök később pár utcával lejjebb megvárták, hogy Farkas beszálljon az autójába, majd intézkedtek vele szemben. A helyiek szerint el is vették a jogosítványát.

A polgármester később írásos válaszban próbálta magyarázni a történteket, mondván, hogy a pedagógusnapi ünnepség után, munkaidőn túl koccintott ismerőseivel. „Fogyasztottam bort, ahogy illik” – írta. Elmondása szerint hazament aludni, de az „égszakadás-földindulásra” azonnal kocsiba ült és ment segíteni, homokzsákokat szervezni és szivattyúkat intézni.

„Hibáztam? Igen. De ma is ugyanígy tennék. Hívtak, felkeltem, mentem, mert ezt kívánta a kötelesség”
– mondta Farkas, aki elismerte azt is, hogy a rendőrök elvették a jogosítványát.

A helyiek azonban mást gondolnak a polgármester kötelességtudatáról. Szerintük a probléma elő sem fordulhatna, ha megoldanák a villámárvizek levezetését a Tarnán. A Blikk kereste a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányságot az intézkedés mikéntjéről és eredményéről érdeklődve, de eddig nem kaptak választ.

Kiemelt fotó illusztráció

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top