Connect with us

Sztori

Kiadták a figyelmeztetést: szélroham, jégeső és felhőszakadás jön

Délutántól egyre többfelé várható zápor, zivatar kialakulása, melyet viharos széllökés, jég valamint felhőszakadás kísérhet.

A déli órákig legfeljebb csak néhol, majd ezt követően egyre többfelé várható zápor, zivatar kialakulása, melyek a déli óráktól késő délutánig nagyobb számban a Dunántúlon, majd a késő délutáni, kora esti, esti időszakban egyre inkább a Duna vonalától keletre lesznek jellemzőbbek – írja a met.hu.

A zivatarokat általában viharos széllökés, apró szemű jég, valamint felhőszakadás kísérheti.

Elsősorban a Dunántúl északi felén az egymást követő, illetve adott pont felett többször képződő zivatarok miatt lokálisan és rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadékösszeg is előfordulhat.

A késő délutáni, kora esti órákban nagyobb eséllyel a déli, délkeleti tájakon heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyek rendszerbe szerveződve észak, északkelet felé haladhatnak. A rendszer elsődleges veszélyforrása az esetleges erősen viharos szélroham lesz, de nagyobb méretű jég, valamint felhőszakadás is társulhat hozzá. Az éjszakai órákban kevesebb helyen fordulhat elő zivatartevékenység.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top