Connect with us

Sztori

🥶 Nincs vége, pusztító ítéletidő robog felénk, ekkor lesz a legdurvább 😯

IDŐJÁRÁS: Frissült a veszélyjelzési térkép és az előrejelzés is. Alig ért ide a hidegfront, a meteorológusok szerint érkezik a következő, mégpedig erős szél és eső kíséretében. Mutatjuk a részleteket!

A Met.hu oldalon veszélyjelzés van érvényben vasárnapra és hétfőre is zivatar miatt. Ahogy most kinézünk az ablakon, azt látjuk, hogy Budapesten eléggé fúj a szél és sok felhő van az égen, éjszaka pedig esett az eső is.

Napközben délen is megszűnik az eső, a nap nagy részében napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, több tájegységünkön kialakulhatnak futó záporok, néhol zivatarok is, melyeket akár apró szemű jég is kísérhet.

A nyugatias szelet sokfelé élénk, helyenként erős, záporok, zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik. A csúcsértékek 10 és 15 fok között alakulnak, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokot hűl majd a levegő – írja az Időkép.

 

 

Itt lehet zivatar vasárnap:

veszélyjelzés időjárás magyarország térkép zivatar vasárnap
Forrás: Met.hu

Hétfőre is veszélyjelzést adtak ki:

A jövő hét kilátásai sem túl biztatóak. A húsvéti nyár előtt még sok szelet kapunk a nyakunkba és lesznek olyan napok, amikor sok esőre kell felkészülni.

Az időjárási portál legfrissebb előrejelzése szerint csütörtökön érkezik majd az újabb hidegfront, méghozzá erős széllel. Aznap és már szerdán is záporokra kell felkészülni, több helyen tetemes mennyiségű csapadékkal. Rövid idő alatt 4-5 mm is hullhat, erős, viharos szél kíséretében, tehát úgy látszik, akkor lesz majd a legdurvább idő a jövő héten.

Meddig lesz erős szél?

 

 

Ahogyan a fenti képen is látszik, a mostani tudásunk szerint éppen Húsvét hétfőn és az előtte lévő szombaton és vasárnap lesz a legmelegebb, hogy utána megint egy kis lehűlés érkezzen. Aki tehát – hozzánk hasonlóan – programot tervez az ünnepi hétvégére, szerencséje lehet.

Aki teheti, mozduljon ki a szabadba. A prognózis alapján eső nem várható a hosszú hétvégén és

remélhetőleg az erős, viharos szél is eláll majd addigra.

Csak bízni tudunk abban, hogy nem akar majd szétrobbanni a fejünk úgy, mint jelenleg.

Ez egyébként a hidegfront sajátja, ami miatt görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, rosszullét, légzési nehézségek léphetnek fel. Felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak is jelentkezhetnek a következő órákban az arra hajlamosaknál.

A sokfelé szeles időben ingerültebbek, nyugtalanabbak, feszültebbek lehetünk, valamint tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok is – írja az Időkép.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top