Connect with us

Sztori

Lövöldözött egy férfi Budapesten

Több lövést is leadott az a férfi, akivel szemben most vádat emelt az ügyészség.

Lőfegyvereket, lőszereket és különböző közelharci fegyvereket gyűjtött annak a 38 éves férfinek az apja, aki erről haláláig semmit nem tudott. A sörétes puskától a géppisztolyig szinte minden megtalálható volt XIX. kerületi otthonukban, ugyanakkor nem volt rájuk engedélye a férfinek, mindössze sportlövészeti célú lőfegyverek tartására volt jogosultsága.

Miután a tulajdonos meghalt, fia tudomást szerezett az arzenál létezéséről, és bár neki sem volt semmilyen engedélye, nem jelezte a hatóságok felé – áll a Fővárosi Főügyészség pénteki közleményében.

A férfi 2022. szeptember 2-án este lerészegedve, bedrogozva magához vett egy pisztoly, illetve a hozzá tartozó 19 lőszer, és elindult a belváros irányába. Sejthető volt, hogy a fegyver nem marad egész éjjel a zsebében, másnap hajnalban a VII. kerületi Kertész utcában egyszer a levegőbe, majd a fölre lőtt.

A rendőrség korábbi videója az esetről:

Ezt követően kivette a tárat, majd egy söröző előtt ismét el akarta sütni a fegyvert, de már nem sikerült. Két szemtanú hívta a rendőröket, akiket mikor észrevett az ámokfutó, a töltetlen pisztollyal feléjük akart lőni, majd egyiküket kergetni kezdte.

Röviddel ezután megérkeztek az egyenruhások is, ekkor a férfi egy szemetesbe dobta a stukkert és a tárat. A rendőrök elfogták őt, és a házkutatás során fény derült a sötét titkára.

Lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel, valamint fegyveresen elkövetett garázdasággal vádolja őt az ügyészség, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását kezdeményezték.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top