Connect with us

Sztori

Visszatér az otthonfelújítási program,íme a részletek

Jövőre visszavezethetik a tavaly megszüntetett otthon-felújítási támogatást – legalábbis erre enged következtetni a Gazdaság-fejlesztési Minisztérium Indexnek adott tájékoztatása.

A 2021-ben indult támogatást rengetegen vették igénybe, az elemzők szerint a jövőre tervezett program is hasonlóan népszerű lehet. Azonban hangsúlyozták: fontos tisztázandó kérdés, hogy a támogatás az energetikai korszerűsítést, vagy az ingatlanok általános minőségének javítását célozza majd? Az ATV Híradó riportja.

Novák Katalin 2020 végén még családokért felelős tárca nélküli miniszterként tájékoztatott az otthonfelújítási támogatásról. A programot rengetegen igényelték,végül 2022 december 31-én kivezették. Most úgy tűnik, újra elérhetővé válik.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium ugyanis az Index-szel azt közölte, hogy a támogatás lehetséges folytatása kapcsán jelenleg tárcaközi, szakmai egyeztetések zajlanak.

Az ingatlanpiaci szakértők szerint azonban nem mindegy, hogy az energetikai korszerűsítés, vagy az ingatlanok általános minőségének javítása áll majd az új program fókuszában.

A megszüntetett program vissza nem térítendő támogatást, emellett pedig kedvezményes hitelt is nyújtott. Az új koncepció az szakértők szerint más lesz.

Az ATV híradó levélben kereste a Gazdaságfejlesztési Minisztériumot. Egyebek közt azt szerettük volna megtudni, hogy kik lesznek jogosultak a támogatásra és szerepel-e a programban a tavalyihoz hasonló, több millió forintig terjedő közvetlen támogatás. Válaszukban azt írták: Amennyiben a kérdésben döntés születik, arról a nyilvánosságot a szokásos módon, időben tájékoztatják.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top