Connect with us

Sztori

Megdöbbentő: ezek a népszerű reggelik rákot okozhatnak

Megdöbbentő: ezek a népszerű reggelik rákot okozhatnak

Egy angol professzor kutatásai alapján rávilágított arra, hogy egyes, reggelire fogyasztott népszerű ételek igencsak rákkeltőek lehetnek.

A bedfordi és addenbrooke-i kórház onkológus professzora, Robert Thomas kutatásokat végzett arra vonatkozóan, hogy az emberek életmódja hogyan befolyásolja egészségüket és súlyos betegségek kialakulásának esélyét.

FELHÍVJA A FIGYELMET TÖBBEK KÖZÖTT ARRA, HOGY NE FOGYASSZUNK ÉGETT PIRÍTÓST PÉLDÁUL REGGELIRE, MERT EZ NÖVELHETI A RÁK KIALAKULÁSÁNAK KOCKÁZATÁT.Sokan ugyanis úgy szeretik a legjobban a pirított kenyeret, ha az aranybarna, már-már fekete színű, ám ez igencsak veszélyes és mérgező lehet hosszú távon.
Ennek az az oka, hogy a keményítőtartalmú vagy cukros ételek (például kenyér) magas hőmérsékleten történő grillezése vagy sütése akrilamidoknak nevezett mérgező vegyületeket termel, amelyek károsíthatják a DNS-t, és idővel nagy terhelést jelenthetnek az immunrendszerre – árulta el Thomas professzor.
Emellett egy másik népszerű reggelizőtermék, a lekvár fogyasztásának is lehetnek veszélyei. A cukor közvetlenül összefügg a rák kockázatának növekedésével, ezért a professzor javasolja, hogy a lekvárt cseréljük inkább avokádóra, mivel tele van egészséges zsírokkal és laktatóbb is
Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top