Connect with us

Sztori

Trükkös tolvajok járják a hazai temetőket: tömegeket fosztanak ki ezzel a módszerrel

Halottak napja környékén minden évben jelentősen megnő a temetők közelében elkövetett bűncselekmények száma, főként a gépkocsi-feltörések gyakoriak, de sok ilyenkor a zsebtolvaj is.

A nagy tömeg és a zsúfolt közlekedési eszközök ilyenkor potenciális veszélyeket jelentenek.

Mint arról beszámoltunk, óriási tömegre lehet számítani most hétvégén a hazai temetők környékén és az oda vezető utakon, tömegközlekedési eszközökön egyaránt. Ilyenkor érdemes körültekintőnek lenni, akár a tűzgyújtási előírások, akár a közlekedési szabályok betartásáról van szó, de éberséget követel a megemlékezőktől az is, hogy a bűnözőket is vonzza halottak napi forgatag.

Egy önvédelmi szakértő a Pénzcentrumnak kiemelte, a megfelelő figyelem és óvatosság segíthet elkerülni ezeket a bűncselekményeket. Mint mondta, fontos a zárt táskaviselés, a készpénzkerülés és a drága ékszerek elkerülése.

A szakértő kiemelte, hogy az idősebb emberek gyakran sebezhetőbbek, mert jóhiszeműek és segítőkészek, ezért a családtagoknak érdemes őket elkísérni a temetőkbe – ez ugyani azon túl, hogy lelki támogatást is jelent, fizikai védelmet is nyújt. Ha mégis bekövetkezik a baj, fontos azonnal a rendőrséget értesíteni, feljelentést tenni és az iratok elvesztését jelezni a hatóságoknak, valamint a bankot és a mobil szolgáltatót tájékoztatni a lopásról. Ha a lakáskulcs is elveszett, azonnal cseréltessük ki a zárakat, hogy további lopásokat előzzünk meg.

Felhívják a figyelmet, hogy a temetőlátogatás során a csomagokat és értékeket ne hagyják őrizetlenül, és ha problémát észlelnek, forduljanak a rendőrséghez vagy a polgárőrökhöz. A nagyvárosokban a tömegközlekedést használókat a zsebtolvajok elleni óvatosságra is figyelmeztetik. Az autósoknak javasolják, hogy zárják be autójukat parkolás után és ne hagyjanak értékeket az utastérben. Ha bármilyen problémát észlelnek, keressék a rendőröket vagy a polgárőröket segítségért.

 

Ilyenkor az is gyakori tapasztalat, hogy egyesek szabálytalanul parkolnak a temetők környékén, ami mások közlekedését akadályozza. Ezért az autósokat arra kérik, hogy a kijelölt parkolóhelyeken hagyják járműveiket.

Jó tudni, hogy ilyenkor a helyi polgárőrség is jellemzően szolgálatot tart a temetők környékén a balesetek megelőzése, a parkolók biztonsága és a látogatók védelme érdekében. A rendőrségi tájékoztatás kiterjed arra is, hogy felhívják az autóval közlekedők figyelmét, hogy a következő napokban olyanok is szép számmal autóba ülnek, akik rendszeresen nem vezetne, így fokozott elővigyázatossággal kell a volán mögé ülni. A gyalogosoknak és kerékpárosoknak ajánlják a láthatósági mellény viselését és a látogatás tervezését úgy, hogy sötétedés előtt érjenek haza.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top