Connect with us

Sztori

Itt a rendkívüli, esti Kormányinfó bejelentései

Szokatlan időpontra hívta össze a sajtó munkatársait a kormány.

A szokásos páros, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő mellett ezúttal váratlan vendég is érkezik a szerdai Kormányinfóra: a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott meghívó szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter is részt vesz.

Részletek

A kamattámogatott hitelkonstrukció 15, 30 és 50 millió forint értékben érkezik, az első gyerek esetében elég 10 százaléknyi önrész a felvételhez, a futamidő 10-25 évig terjed a futamidő. Az édesanyák 41 éves korukig vehetik fel a hitelt, de 2 éven át az idősebb, bizonyítottan várandós anyák is felvehetik. Telekvásárlásra nem lesz felhasználható.

Családpolitikai bejelentés Csák Jánostól

Kisebb hanghibák mellett, de a kulturális és innovációs miniszter bejelentette:

a kormány elfogadta és áttekintette, hogyan tudják az otthonteremtési támogatási rendszert a mai piaci viszonyokhoz igazítani.

A falusi CSOK rendszerében nem lesz változás, azonban az ötezer fő feletti településeken CSOK Plusz néven új kamattámogatási rendszert vezet be a kormány.

Indul a Kormányinfó

Közel 10 perces késéssel, de érkeznek a vendégek.

David Pressman

Miközben az óra fél hetet  üt, a Kormányinfó még nem kezdődik, szó esik viszont a Magyar Nemzet azon cikkéről; amely állítása szerint David Pressman budapesti amerikai nagykövet közvetetten egy orosz-izraeli oligarchának Mihail Prohorovnak dolgozott.

Előjáték

Miközben arra várakozunk, hogy kezdődjön a Kormányinfó, ahol sajtóértesülések szerint a CSOK Pluszról lesz szó, a közmédia híradójában az elmúlt órák MTI híreivel szórakoztatja a közönségét. Egyebek mellett azzal, hogy Novák Katalin hosszasan beszélt a magyar családmodellről egy ausztrál, nem különösebben jó nevű katolikus egyetemen.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top