Connect with us

Sztori

Élő videó:Nagy tüntetés kezdődött Budapesten, több ezren skandálják, hogy „ruszkik, haza”

Civil szervezetek kezdtek tüntetni Budapesten október 23-án.

A Hősök teréről indult menet megállt a Ferenc Gimnázium előtt, ahonnan tanárokat rúgtak ki a polgári engedetlenség miatt, majd az orosz nagykövetség előt ist, hogy az 1956-os vérengzésekről és a mostani háború ukrán áldozatairól emlékezzenek meg.

Az utolsó megálló az Andrássy út 60. alatti Terror háza, itt a diktatúra áldozatairól emlékeznek meg – számolt be a Telex.

A Kölcsey Ferenc Gimnáziumnál Tóth Bence tanár arról beszélt, azután döntötte el, hogy elhagyja a tanári pályát, hogy 2022. szeptember 30-án megtudta, több kollégáját kirúgták. „A megoldás keresésnek már a látszatát sem akarják mutatni, egyszerűen utcára teszik a szeretett tanárokat”, mondta Tóth, aki szerint ha Pintér Sándor belügyminiszter (aki az oktatásért is felel) értene az oktatáshoz, akkor nem így történtek volna a dolgok. Azt üzeni neki és Orbán Viktornak is, „itt lenne az ideje nagyon gyorsan elgondolkodni”. „Pintér, takarodj”, „Mocskos Fidesz”, skandálta erre válaszul a tömeg.

A menet második megállója az Andrássy úton lévő orosz nagykövetség. Az épület előtt páran azt skandálták, hogy „ruszkik, haza”.

Az orosz nagykövetség épületét kordonok és komoly rendőri sorfal védi, nem is lehet bekanyarodni a Bajza utcába. A kerítésre egy magyar szalagot kötött az egyik tüntető.

 

Forrás: telex.hu
Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top