Connect with us

Sztori

Jó hír a nyugdíjasoknak. Ekkor érkezhet a plusz pénz!

A magyar kabinet még a jelenlegi konfliktusos időszakban is garantálja az inflációhoz igazodó nyugdíjnövelést.

Ezen keresztül is kívánják kinyilvánítani tiszteletüket és elismerésüket az idősebb generáció felé.

A magyar kabinet még a jelenlegi konfliktusos időszakban is garantálja az inflációhoz igazodó nyugdíjnövelést. Ezen keresztül is kívánják kinyilvánítani tiszteletüket és elismerésüket az idősebb generáció felé.

Novemberben érkezik a nyugdíj-kiegészítés

Januárra visszamenőleg a nyugdíj-kiegészítést novemberben kapják meg az érintettek. 2023. novemberétől a nyugdíjasok és nyugdíjszerű ellátásban részesülők további 3,5 százalékos extra emelést is kapnak. Ebben a hónapban az átlagosnál majdnem fél havi nyugdíj pluszban érkezik az érintettekhez.

A novemberi nyugdíjat november 10-én, míg a decemberit a 4-én, hétfőn utalja a Magyar Államkincstár.

A novemberben kapott 3,5 százalékos plusz után januárban további 6 százalékos növekedés várható, melyet februárban a 13. havi nyugdíj kifizetése követ.A magyar kabinet még a jelenlegi konfliktusos időszakban is garantálja az inflációhoz igazodó nyugdíjnövelést. Ezen keresztül is kívánják kinyilvánítani tiszteletüket és elismerésüket az idősebb generáció felé.

Februárban az átlagos nyugdíjasok közel félmillió forintot vehetnek kézhez.

Jövő februárban a nyugdíjasok átlagosan akár 460 ezer forintot is kapnak. Ennek hátterében a kormány kötelezettségvállalása áll, mely szerint a következő évi költségvetés és a nyugdíjtörvény biztosítja a nyugdíjak értékének fenntartását, és a 13. havi nyugdíj is fennmarad. A nyugdíjak vásárlóerejének megvédése érdekében az elmúlt három évben nyugdíjkorrekcióra is sor került, és ez a tendencia idén is folytatódik.

Varga Mihály emlékeztetett arra, hogy a nemzeti kormány 2010 után szövetséget kötött a nyugdíjasokkal.

„Azt ígértük, hogy visszaállítjuk az idős emberek megbecsülését és megőrizzük a nyugdíjak értékét. Az ígéretet betartottuk: 2010 óta a nyugdíjak összegét megdupláztuk, vásárlóértéküket 20 százalékkal növeltük” – mondta.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top