Connect with us

Sztori

Több ezren tüntetnek Budapesten

A Duna-parti cipőknél a Hetek és a Hitrádió szervezésében több ezer ember tüntetett Izrael önvédelemhez való joga mellett. A tüntetésen felszólalt Yacov Hadas-Handelsman, Izrael budapesti nagykövete és Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, az ATV tulajdonosa is.

Mint arról folyamatosan beszámolunk, egész hétvégén véres összecsapások folytak Izrael déli részén és a Gázai Övezetben, miután az övezetet uraló Hamász terroristái szombat reggel brutális támadássorozatot indítottak Izrael ellen. Kedden este a Hetek és a Hitrádió szervezésében több ezer ember tüntetett Izrael mellett Budapesten az id. Antall József rakparton a Duna-parti cipőknél.

Izraeli nagykövet: amit szombaton láttunk, arra nem voltunk felkészülve

Yacov Hadas-Handelsman, Izrael budapesti nagykövete a demonstráción elmondta: hozzászoktak már a terrorhoz, de amit szombaton láttunk, arra nem voltak felkészülve.

„Hamas – ISIS, más név, ugyanaz a tartalom… átlépték a vörös vonalat. Ahogy foglaljuk vissza az általuk elfoglalt kibucokat, tárul fel a horror… 108 halott Be’eri kibucban… sokan eltűntek, a családok remélik, hogy csak elrabolták őket…több mint kétszáz halott egy rave partin…lefejezett csecsemőket is találtak” – folytatta. „Olyan ez, mint 9/11 Amerikának… Nem felejthetjük el, hogy Irán szponzorálja a Hamaszt… és gyakorlatilag mindent, ami rossz a világunkban… Ezt Európában is meg kell érteniük” – tette hozzá a nagykövet.

„Ezek az emberek és ideológiák Európában is jelen vannak…sokan ünneplik ezt itt is. Tisztában kell lenni azzal, hogy ez a közvetlen civilizációnkra irányuló fenyegetés itt is jelen van… ezt mindenhol meg kell értenie az embereknek…. Most új formációban kaptuk vissza az ISIS-t… de Izrael harcolni fog, és olyan helyzetet hoz létre, hogy a Hamász ne jelenthessen többé veszélyt” – szögezte le.

„Meg kell fizetniük… Harcolnunk kell és győzni fogunk, mert jobbak vagyunk és mert nincs más alternatívánk” – ígérte meg a nagykövet.

„Szívmelengető önöket látni önöket és azt, hogy már három napja az izraeli zászló fényeiben játszik a Lánchíd is… külön szeretném megköszönni Németh Sándor folyamatos támogatását is” – zárta beszédét.

Németh Sándor: „Nem véletlenül választottuk ezt a helyet”

A demonstráción Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze elmondta: „Ezen a helyen nyilasok gyűlölettől megvakulva gyilkoltak zsidó embereket és taszítottak a Dunába. Nem véletlenül választottuk ezt a helyet.”

„Nevezhető embernek azt, aki az ártatlan civil lakosságot, gyerekeket öl válogatás nélkül, örömködve?” – tette hozzá Németh Sándor.

„Ne féljetek tőlük, a jó oldalon állunk” – mondta a jelenlévőknek Németh Sándor. „A gyilkosokat meg kell büntetni. Ennek a támogatása mellett akkor is ki kell tartanunk, amikor a világmédia újra az Izraeli agresszióról fog beszélni” – tette hozzá a vezető lelkész

Németh rámutatott: az elmúlt napok bizonyították, a Hamász a népirtástól sem riad vissza céljai elérésében. Ez a szervezet egyik fő felelőse a palesztinok és az izraeliek közti konfliktus elmélyedéséért. Németh nemzetközi összefogást sürgetett annak érdekében, hogy a Hamász ne tudja meghiúsítani Izrael és az arab államok közti békemegállapodásokat.
via Hetek

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top