Connect with us

Sztori

Kiadták a közleményt:Az életünkre veszélyes darázs jelent meg Magyarországon – így ismered fel!

A Szigetközben jelent meg egy rendkívül veszélyes darázsféle, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) közleményt adott ki.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesülethez augusztus 21-én érkezett bejelentés, hogy egy Győr-Moson-Sopron vármegyei méhész a Szigetközben egy ismeretlen, nagy méretű darázsfélét észlelt. Az OMME szakértői ázsiai lódarázsként azonosították a darazsat. Később néhány befogott példány is eljutott az egyesülethez. Az elsődleges vizsgálatok után bizonyosnak látszik, hogy a rendkívül veszélyes invazív rovar immár Nyugat-Magyarországon is megjelent.

Az OMME felhívja a figyelmet, hogy egyelőre elsősorban Győr-Moson-Sopron vármegye területén, illetve az ország nyugati sávjában szükséges figyelemmel kísérni a rovar terjedési irányát – írja az Origo.

Az ázsiai lódarázs a Távol-Keleten és Délkelet-Ázsiában honos. 2004-ben bukkant fel először az európai kontinensen, Franciaországban. Az ázsiai lódarázs már a mérete miatt is veszélyes darázsfélének számít. Egyes kifejlett példányai elérhetik, sőt, meg is haladhatják a 4,5 – 5,5 centiméteres hosszúságot. Az ázsiai lódarazsak óriási fészkeket építenek, akár egy méter magasak és nyolcvan centiméter szélesek is lehetnek, ezért könnyű a felismerésük. Erős a mérge, ezért a csípése súlyos, nem egyszer halállal végződő allergiás rohamokat válthat ki.

 

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top