Connect with us

Hírek

Rendkívüli: meghaltak a Titan utasai, kiderült, mi okozta a vesztüket

A Titan utasai – sajnálatos módon – odavesztek – közölte az OceanGate, a Titan névre hallgato tengerallatjárót birtokló vállalat csütörtök este.

Az OceanGate azután adott ki közleményt, hogy a kutatás során egy távirányítású tengeralattjáró törmelékmezőre bukkantak a Titanic roncsaitól nem messze, azon a területen belül, ahol a tengeralattjárót keresték.

Úgy hisszük, hogy Stockton Rush vezérigazgató, Shahzada Dawood és fia, Suleman Dawood, Hamish Harding és Paul-Henri Nargeolet – sajnálatos módon – odavesztek. Ezek az emberek igazi felfedezők voltak, akikben közös volt a kalandvágy, valamint a világ óceánjainak felfedezése és védelme iránti mély szenvedély. E tragikus időszakban együtt érzünk ezzel az öt lélekkel és családtagjaikkal. Gyászoljuk az élet elvesztését és az örömöt, amit mindenkinek szereztek, akit ismertek

– áll a közleményben.

Blikk azt írja, az amerikai parti őrség magyar idő szerint csütörtök este kilenckor tartott sajtótájékoztatót, ahol megerősítették a korábbi sajtóhíreket, miszerint a Titan tengeralattjáróhoz tartozó roncsokat talált délután a távirányítású mélytengeri robot. Sőt, egy nagyobb törmelékhalomban rábukkantak a tengeralattjáró törzsének több részére is. A parti őrség úgy gondolja, hogy a szétszóródott roncsok arra utalnak, hogy a tengeralattjáró összeroppant, majd darabokra hullot a mélytengeri nyomás miatt. Az viszont szerintük kizárható, hogy a Titan összeütközött volna a Titancic roncsaival, ugyanis nem a közvetlen közelében találták meg.

Bár erről pontos információ nincs, de sejtésük szerint az elmúlt 72 órában hullhatott darabjaira a tengeralattjáró, mivel a helyszínre érkező kutatóegységeknek érzékelniük kellett volna a tengeralattjáró összeroppanását. Vagyis bizton kijelenthető, hogy a kedden érzékelt szisztematikus dübörgés nem a tengeralattjáróról származott.

 

Mint azt a naphire.hu is megírta, a Titan tengeralattjáró vasárnap reggel 6 órakor indult útnak a Titanic roncsaihoz. A Polar Prince kutatóhajó, amelyről a Titant a vízbe bocsátották, a merülőhajó indulása után 1 óra 45 perccel veszítette el vele a kapcsolatot.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top