Connect with us

Sztori

Nincs remény!!!Megtalálták az eltűnt tengeralattjáró roncsait

Csütörtökön a Titanic közelében megtalálták a vasárnap eltűnt tengeralattjáró, a Titan roncsait – értesült a CNN. A hírt az Egyesült Államok partiőrsége is megerősítette.

A partiőrség csütörtökön, háromnegyed hatkor közölte, hogy egy távirányítású, kanadai gyártmányú mentőrobot (ROV) törmelékmezőt észlelt a Titanic roncsának közelében. Ekkor még nem adtak hivatalos tájékoztatást arról, hogy a törmelékmező kapcsolatban áll-e az eltűnt tengeralattjáróval, ám egy mentési művelethez közel álló forrásra hivatkozva a Sky News azt írta, hogy megtalálták a tengeralattjáró talpát, illetve hátsó burkolatának egy darabját. A CNN által megtekintett hivatalos feljegyzések szerint a törmelékek az eltűnt tengeralattjáróból származnak.

A roncsot az óceán fenekén találták meg, nagyjából 500 méterre a Titanic orrától, keleti parti idő szerint 8 óra 55 perckor.

A tengeralattjáró vélhetően összeroppant, majd darabokra szakadt a mélytengeri nyomás miatt.

Az eltűnt tengeralattjárót üzemelő vállalat, az OceanGate közleményt adott ki, melyben megírták: úgy hiszik, hogy a Titan utasai sajnálatos módon odavesztek. A járművön öten utaztak: az áldozatok között van a turisták mellett egy brit milliárdos, egy felfedező és egy francia Titanic-szakértő is. A vállalat azt írja, „igazi felfedezők voltak, akikben közös volt a kalandvágy”.

A csaknem négy napig tartó keresésben a parti őrség, a haditengerészet és kereskedelmi cégek is részt vettek.

A partiőrség közölte, hogy folytatják a keresést a tengeralattjáró kapszulája után, melyben a legénység tartózkodott.

Az OceanGate tengeralattjárója, a Titan korábban két sikeres expedíción is részt vett a Titanic roncsainál. A jármű ezúttal is az Atlanti-óceánban vitt turistákat és szakértőket a Titanic roncsaihoz, amikor nyoma veszett. Vasárnap a kommunikáció egy és háromnegyed órával a merülés kezdete után szakadt meg a merülőhajóval. Kedden és szerdán is ismeretlen eredetű hangokat azonosítottak az óceánból, de azt nem tudták beazonosítani, hogy a merülőhajóból érkeznek az ütemes, dörömbölésre emlékeztető zajok.

Azt lehetett tudni, hogy a tengeralattjárón legfeljebb négy napra, vagyis 96 órára elegendő oxigén állt rendelkezésre. Ez az időablak magyar idő szerint csütörtök délután, dél és kettő óra között járt le.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top