Connect with us

Hírek

Rendőri intézkedés közben halt meg egy férfi Budapesten.

A soron kívül elvégzett hatósági boncolás megállapítása szerint a halál nem az intézkedés következtében állt be – közölte a hatóság.

A rendőrséget nem sokkal szombat dél után értesítették arról, hogy Budapest XIV. kerületében, a Fráter György téren a lakók betörőt tartanak vissza. A járőrök érkezésekor a férfi a földön fekve őrjöngött, nem lehetett vele kommunikálni. „A rendőrök nem tudták megnyugtatni, a zavart férfi aktívan ellenállt az intézkedésnek, a testi kényszer nem volt elégséges, ezért a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 48. § és 49. § szakaszai alapján elektromos sokkoló eszközt és bilincset alkalmaztak vele szemben” – olvasható a hatóság közleményében.

E szerint a 37 éves férfi néhány perc múlva hirtelen eszméletét vesztette, így a rendőrök azonnal megkezdték az újraélesztését. Időközben megérkeztek a mentők is, de már ők sem tudtak segíteni: a férfi a szakszerű ellátás ellenére 13 óra 32 perckor a helyszínen meghalt, ezért értesítették a Központi Nyomozó Főügyészséget is.

A soron kívül, még aznap elvégzett hatósági boncolás során az igazságügyi orvosszakértő azt állapította meg, hogy a férfi halála nem a rendőri intézkedés következtében állt be. A halálesettel összefüggésben idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, pontos okának megállapítására további toxikológiai vizsgálatok szükségesek. Az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében folytatja. Felmerült, hogy az elhunyt előzőleg kábítószert fogyasztott, ezért ebben az ügyben a hatóság nyomozást rendelt el.

A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőrök intézkedése jogszerű, szakszerű és arányos volt.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top