Connect with us

Hírek

Súlyos bejelentést tett Orbán Viktor: a baj hirtelen jön, ránk töri az ajtót

Súlyos bejelentést tett Orbán Viktor: a baj hirtelen jön, ránk töri az ajtót

Orbán Viktor miniszterelnök ma tartotta meg a Várkert Bazárban 24. évértékelő beszédét, amelyben összefoglalta a 2022-ben és az elmúlt 10 évben történteket.

Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban megtartotta ma 24. évértékelő beszédét, amiben nem csak a 2022-es évet, de az elmúlt éveket mind értékelte.

A miniszterelnök elmondta, hogy a jövő szempontjából a legfontosabb kérdés az, hogy vajon elveszik, vagy meghozzák a kihívások a magyarok kedvét, hiszen az idei év sikere csak ezen múlik.

Orbán Viktor többször is kiemelte, a tavalyi választásokat, amiken immáron negyedszerre is kétharmados győzelmet aratott a pártjával, illetve kitért a törökországi földrengésekre is, ahol jelenleg is dolgoznak a magyar mentőcsapatok.

Bezsédében aláhúzta, hogy továbbra is marad a rezsicsökkentés, illetve a családok és a vidék támogatása, valamint a Budapest Airport felvásárlásáról is volt egy fél mondata, miszerint a tervek alapján az is magyar kézben fog maradni.

Ezen kívül folytatódik a keleti országrész felzárkóztatása: több híd és épülni fog a Dunán ennek kapcsán. A paksi lassan befejeződik, míg a mohácsi építése elkezdődik majd.

Megígérte, hogy minden évben lesznek újabb és újabb családsegítő programok, mint az idei, miszerint a 30 év alatti anyák szja mentességet élveznek. Ezen kívül bevezetésre kerülnek május 1-vel megyei és országos tömegközlekedési bérletek is, ami a vonatokra, buszokra egyaránt kiterjed és annak.

A havi megyebérlet 9450 forintba, míg az országbérlet 18900 forintba fog majd kerülni.

Orbán Viktor kitért arra, hogy a kormány továbbra is a békét támogatja és a cél az, hogy teljesen kimaradjunk az orosz-ukrán háborúból. Az ukrán menekülteket továbbra is segíteni fogjuk, mert ahogy fogalmazott ez az elemi emberiesség. Azonban ez az ő háborújuk, nem a miénk, annak ellenére is, hogy elismerjük Ukrajna jogait az önvédelemre, de nem helyezhetjük az ő érdekeiket a mieink elé.

Puskaporos hordón ül Európa

Magyarország azonban nem fog továbbra sem fegyvert szállítani, de az orosz kapcsolatainkat se fogjuk felszámolni. Így nem járulunk hozzá semmilyen szankció bevezetéséhez.

Fenntartjuk gazdasági kapcsolatainkat Oroszországgal!

– hangsúlyozta a miniszterelnök beszédében.

A hagyományos hadviselés tekintetében Orbán szerint az orosz-ukrán háború pont azt mutatta meg, hogy az oroszoknak semmi esélye nem lenne a NATO-val szemben. Kiemelte, hogy Magyarország már 10 évvel ezelőtt kezdeményezte egy közös, európai haderő felállítását, ami nem történt meg. Holott most kifejezetten szükség lenne rá.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top