Connect with us

Hírek

Borzalom:Tűz ütött ki egy hétemeletes lakóházban, tízen meghaltak, köztük öt gyerek

Tíz ember vesztette életét péntekre virradóra egy Lyon mellett történt lakástűzben.

A lángok egy hétemeletes épületben csaptak fel a Lyon mellett fekvő Vaulx-en-Velinben, a tüzet hajnalban megfékezték, ám a tragédiában öt gyerek is meghalt, négy sérült állapota súlyos.

Mintegy 170 tűzoltó dolgozott a helyszínen.

A tűz oka egyelőre ismeretlen, a területet biztonsági kordonokkal vették körül.

A halálos áldozatok között van egy hároméves gyerek is. További 14 ember megsérült.

A Lyon északi részén fekvő előváros, Vaulx-en-Velin egyik hétemeletes lakóházában kiütött tűzben további 14 ember megsérült, közülük négyen sürgősségi ellátásra szorultak – közölték a hatóságok.

A helyszínre sietett Gérald Darmanin francia belügyminiszter, aki ezt megelőzően újságíróknak elmondta, hogy a halálos áldozatok között öt gyerek van, a legfiatalabb három, a legidősebb 15 éves.

Darmanin közlése szerint egyelőre nem tudják a tűz okát, de vizsgálatot indítottak annak tisztázására. A tárcavezető megdöbbenésének adott hangot az incidenssel kapcsolatban, és úgy fogalmazott, hogy „rendkívül súlyos” az áldozatok száma. Hozzátette, az ügyben már egyeztetett Emmanuel Macron elnökkel.

A helyi hatóságok tájékoztatása szerint a tüzet sikerült eloltani. A tűz helyi idő szerint nem sokkal hajnali 3 óra után ütött ki – közölték. Az épület földszinti részén kitört tűz megfékezése közben két tűzoltó könnyebb sérüléseket szenvedett – tették hozzá.

A lángok és a füst ezt követően elkezdtek a felsőbb szintekre átterjedni, közel 170 tűzoltót vetettek be a megfékezésére.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top